Първият нудистки ресторант в Париж - "О'Натюрел" затваря врати след малко повече от година от създаването си.

Идеята бе взета от Лондон. Само клиентите обаче са голи, а сервитьорите - по хигиенни съображения - са с облекло. Гостите на ресторанта първо минават през съблекалня, а след това се озовават в зала с около 20 маси.

Заведението отвори врати за любителите на непокритите човешки форми през есента на 2017 година на улица "Гравел" във френската столица. На 16 февруари тази година обаче ще бъде последната възможност за посещение, съобщи в. Фигаро, цитиран от БТА.

"Затваряме по икономически причини. Благодарим ви, че участвахте в това приключение. Оставаме само с добри спомени. Надяваме се да ни подкрепите и да бъдете наши гости и през януари и февруари", заявиха на сайта на заведението основателите - Майк и Стефан Саада..

Други източници твърдят, че братята Саада не са направили реална преценка на броя на нудистите в Париж - 90% от тях са хомосексуални. Градският нудизъм не е толкова разпространен, колкото броят на хората, които се пекат без бански костюм по френските плажове и курорти. Те не стъпват в заведения от този род.