Ниският тембър на гласа издава висока плодовитост на мъжа, показват изследванията на учените. В пубертета мъжкият глас се променя с повишаването на хормона андроген. Голямото количество тестостерон в кръвта също води до промени на гласните струни, а гласът на тийнейджърите става все по-нисък. Според авторите на изследването мъжете с нисък тембър са по-плодовити и по-способни да създадат потомство. В проучването участват 50 мъже между 22 и 35 години.

Понижаването на тембъра на гласа в различни ситуации издава и при двата пола повишен сексуален интерес. Това откри екип от специалисти от катедрата по психология в колежа в Рединг, Пенсилвания.

Ниският тембър на гласа издава кога сте привлечен от представител на срещуположния пол, пише БГНЕС. Според професор Сюзън Хюз, ръководител на изследването, резултатите от експеримента показват, че и мъжете, и жените снижават гласа си, когато разговарят с обекта на желанията си. По време на изследването учените наблюдавали поведението на 48 студенти и противно на очакванията разбрали, че когато харесваме някого инстинктивно започваме да говорим с по-тих и задълбочен глас. Оттук идва и широко разпространеното мнение, че една красива жена е още по-привлекателна, ако говори с нисък и дрезгав глас.
ИЗБРАНО