Да заживеете с любимия си човек е страхотна идея и обикновено е доста вълнуващо, дори е нещо, което може значително да подобри емоционалното ви състояние според някои проучвания.

Но за да не се получи обратният ефект, а именно - да останете разочаровани и емоционално разбити, е добре първо да обсъдите с човека до себе си няколко много важни за съвместния ви живот теми.

Дългосрочните планове

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Да, това може и да е дълъг и сложен разговор, но не е задължително. Зависи дали с половинката си сте на една вълна. Тук влизат темите за това как си представяте живота след няколко години, готови ли сте да имате деца, искате ли да имате, предвиждате ли брак и т.н.

Парите

Снимка: Shutterstock

Искате или не, парите са нещо много важно в съвместния живот. Още в началото е добре да решите как ще формирате общия си бюджет, особено ако живеете под наем. Колко пари за какво ще заделяте и дали сте на едно и също мнение по отношение на харченето. Имайте предвид, че много "семейни" скандали започват и се въртят около бюджета и парите, които единият или другият член на домакинството харчи. Важно е да изчистите тези недоразумения колкото е възможно по-рано.

Домакинските задължения

Снимка: Shutterstock

Освен за пари, това е едно от нещата, за които двойките най-често се карат. Кой ще напазарува, кой ще приготви вечерята, кой ще измие чиниите, кой ще изчисти с прахосмукачката, кой ще измие банята и колко често ще се случва това. Може и да ви се струва, че това са маловажни проблеми, но когато започнете да се сблъсквате с тях всеки ден и установите колко много време отнемат, ще ви се иска да сте направили най-доброто разпределение на задълженията между вас и половинката ви.

Домашните любимци

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Разбира се, че трябва да обсъдите дали към вас ще се присъедини малък пухкав приятел. Хубаво е да се съобразите и с предпочитанията на човека до вас, когато решавате какъв точно да е той - котка, куче, костенурка, хамстер или рибки. Имайте предвид, че и двамата ще трябва да се грижите за домашния си любимец. И все пак не забравяйте, че има хора, които не обичат и не се разбират с животните. Затова, ако случаят с вашия човек е такъв, не го карайте насила да се грижи за домашен любимец.

Гостите

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Винаги се съобразявайте с половинката си преди да поканите гости вкъщи. Ако на човека до вас не му е приятно различни хора да влизат в дома ви, просто се виждайте с приятели навън. Заедно ще решите дали да кажете на семейството и приятелите ви, че винаги са добре дошли, или да ви предупреждават доста преди да ви дойдат на гости, за да можете да планирате нещата по-добре.

Спането

Снимка: istock by Getty Images

Като двойка, разбира се, че много важно и хубаво да спите заедно. Това ще донесе повече близост, чувство за сигурност и спокойствие в отношенията ви. Това, което има нужда да изясните в началото на съвместния си живот е дали и двамата обичате да ставате рано, или не, дали и двамата обичате да стоите до късно, или не, искате ли да имате телевизор в спалнята, пиете ли кафето си в леглото сутрин и т.н., и т.н.

Странни и дразнещи навици

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Обикновено мъжете са доста изобретателни по отношение на това да намират нови и нови места, на които да си "посяват" чорапите. Жените пък доста често решават, че рано сутринта е супер да говорят по телефона (с майките си например), докато седят на тоалетната чиния и същевременно си скубят веждите. Всички си имаме своите странни или дразнещи навици и това е напълно в реда на нещата. Но тъй като да живеете с някой друг изисква правене на компромиси, е добре да ги обсъдим с партньора си, когато решим да живеем заедно, за да знаем какво да очакваме един от друг. Когато човек е подготвен, някак по-лесно приема да се събуди и да види как приятелката му танцува пред огледалото. Или пък не?!