Let's talk about sex... Спомняте ли си култовото парче на Salt N Pepa? Всъщност това няма голямо значение, тъй като сега няма да си говорим за хитове от 90-те, а за секс и по-скоро за това колко време продължава сексуалният акт при повечето двойки.

За целта се обръщаме към мнението на специалисти, публикувано в списание Health.

На някои жени им се струва понякога, че сексуалният акт с партньора им е бил ужасно кратък. Мислят си "Какво? Това ли беше? 30 секунди и е готов?!" Други пък, докато правят секс с половинката си, очакват с нетърпение момента, в който това ще приключи, защото направо имат чувството, че вече ще се "счупят". И, разбира се, има моменти, в които нито е прекалено дълго, нито прекалено кратко и двамата достигате до върховно удоволствие.

Тогава - колко продължава средно сексуалният акт при двойките?

Проучване, направено от компания за презервативи, сочи, че средно продължителността на сексуалния акт при двойките, е около 28 минути.

Доктор Холи Ричмънд - сертифициран специалист по сексуални отношения обаче твърди, че това е твърде дълго време. Тя казва, че сексът обикновено трае между 9 и 12 минути.

Разбира се, зависи и какво разбират хората, участвали в проучването, под сексуален акт. Доктор Ричмънд казва, че много хора включват в това и любовната игра.

Друго проучване, направено от компания производител на секс играчки пък показва, че средно сексуалният акт при двойките е около 19 минути, като 10 от тях са посветени на любовна игра, а следващите девет на същинския акт.

Доктор Ричмънд е категорична, че сексът е различно понятие за всеки човек и всеки човек има различна сексуалност. Тя съветва хората да не се подвеждат от порно филмите що се отнася до секса и продължителността му. Порно актьорите може да ни се струват като "секс богове", които издържат с часове, но това не е истинско.

Истинско е двойките да изпитват удоволствие от секса. Ако двамата партньори са щастливи, удовлетворени и изморени след сексуалния акт, то няма никакво значение колко е продължил той.

Ако обаче не сте доволни от сексуалния си живот, опитайте да внесете малко разнообразие в него. Не като смените партньора, а като направите нещата малко по-интересни, малко по-пикантни, като промените ролите си, мястото, обстановката. Малко експерименти няма да ви навредят.