Събират се равен брой мъже и жени и всеки се среща с всеки за по няколко минути. Докато се забавляваш, можеш да срещнеш любовта на живота си, добър приятел или бизнес партньор.

Ето някои от митовете за Speed Dating събитията.

Мит номер 1: Мога да опозная човек за няколко минути

Дори организаторите на бързи срещи в България са съгласни, че не можеш да опознаеш човек за няколко минути. И не е това целта. За една кратка среща усещаш дали човекът ти е интересен, дали извиква емоция в теб и дали имаш желание да се видите отново. Разбира се, имаш време да попиташ неща, които са определящи за твоите връзки – пушене, деца или каквото друго е важно за теб. Различни проучвания потвърждават, че първото усещане за даден  човек почти винаги се оказва вярно.

Мит номер 2: Трябва да имаш проблем с общуването, за да участваш в Speed Dating

Всъщност е точно обратното – ако имаш проблем с общуването, няма смисъл да ходиш на Speed Dating. Тези събития ти дават възможност да се срещнеш с много хора за кратко време, но не те учат как да го правиш. Ако не можеш да общуваш с един човек, трудно ще общуваш и с 10.


Мит номер 3: Трябва да се получи от първия път

При Speed Dating, както и при запознанствата в бара, на улицата или на рождения ден на най-добрата ти приятелка, късметът играе своята роля. Затова не се отчайвай, ако не стане от първия път - нищо ти няма.

Мит номер 4: Ако ме е отбелязал/а с “да”, значи ми е в кърпа вързан/а

По време на бързите срещи разполагаш със специално картонче, на което записваш “да” срещу имената на хората, с които искаш да се видиш отново. След събитието организаторите обработват резултатите и там, където има взаимен интерес за повторна среща, разменят координати между участниците. Много хора се възгордяват прекалено, когато разберат, че някой ги е отбелязал. Ако можем да използваме футболната терминология, „да” в картончето не означава, че си победил, а че са те пуснали да играеш. Тепърва трябва да разкриеш колко си готин, романтичен и мъжествен или нежна, грижовна и женствена. Така че, продължавай да показваш най-доброто от себе си!