През последните години онлайн магазините за секс играчки стават все по-модерни. Този тип продукти вече са толкова разнообразни, че всеки може да намери за себе си нещо подходящо. Дори в технологичния бранш вече има цял нов подсегмент, наречен sextech, който включва разнообразни подобни продукти, снабдени със смарт функционалности. Безопасността на секс играчките обаче не винаги е на първо място, въпреки че все повече експерти са на мнение, че това започва да става проблем.

Безопасното използване на секс играчките може да се окаже от важно значение по много причини. Колкото и лесно да е да се съсредоточите само върху чистото удоволствие, което вашите секс играчки ще ви донесат в спалнята, важно е да не пренебрегвате как да използвате споменатите секс играчки по безопасен начин. Това преди всичко ще гарантира вашата собствена физическа безопасност и здраве в дългосрочен план.

Не на последно място използването на такива устройства по безопасен начин може да удължи живота им като цяло. Това означава, че вместо да замените секс играчката си само след няколко месеца, вие ще имате възможност да я използвате в продължение на няколко години. Особено когато става въпрос за по-скъпите модели, определено е добре да знаете, че наистина извличате максимума от покупката си, преди да се наложи да ги замените. Така че никога не забравяйте важността на безопасното използване на подобни продукти, предназначени за удоволствие.

Снимка: iStock by Getty Images

И така, как можете да се предпазите, докато се наслаждавате на цялото забавление, което тези артикули могат да предложат? Ето няколко важни съвета за безопасност, с които всеки опитен потребител на секс играчки трябва да знае.

Имайте предвид материала, от който е направен играчката. Въпреки че няма научна литература, анализираща безопасността за тялото на различни материали за секс играчки, има някои материали, които потребителите могат да изберат да избягват, например фталати, които могат да въздействат на човешките хормони. Порестите материали пък могат да задържат бактерии, които да повлияят на развитието на бактерии. Освен това артикулите трябва да се почистват между всеки сексуален акт и между всеки партньор.

Обмислете използването на презерватив, за да намалите възможността от развитието на бактерии. Това е така, защото дори и прилежно да почиствате играчките си, все още има вероятност от предаване на инфекция.

Когато си вземете нова играчка, отделете време да прочетете указанията към нея. Ако сте начинаещ в използването им, то си отделете малко повече време. Друг съвет, който може и да прозвучи странно на мнозина, е да не се използват различни домакински предмети или хранителни продукти за подобни цели. Освен че със сигурност няма да се чувствате удобно, докато ги употребявате, много от тях могат да са порести, което означава, че могат да пренасят бактерии и потенциално да причинят инфекция.

Снимка: iStock by Getty Images

Закупувайте си такива продукти от реномиран магазин. Индустрията на секс играчките се разраства с всеки изминал ден, което означава, че може да бъде предизвикателство да проверите безопасността на това, което купувате. Експертите съветват да започнете с проучване на реномирани производители и да потърсите компании, които са прозрачни в отношенията с клиентите и в информацията за своите продукти. Ако производителят предостави подробна информация за материалите, които използва, и подробности за това как да използвате и почиствате своите играчки, това е добро начало.

Обърнете специално внимание на цената. Ако играчката е супер евтина, това вероятно е защото е направена от много евтина пластмаса. Струва си да инвестирате в малко по-скъп модел от реномирана марка, за да знаете, че това, което получавате, е безопасно. Това може да ви се отплати в бъдеще.

И накрая - какво е най-важното правило при употребата на такива уреди за удоволствие? Слушайте тялото си! Ако изпитвате дискомфорт, като сърбеж, парене или каквото и да е било друго, не продължавайте.

И да, има значение как съхранявате секс играчките си. Знаем, че е изкушаващо, но след като ги почистите и изсушите, не ги поставяйте просто в чекмеджето на нощното си шкафче. Дори ако това е тяхното място, то в него може да има доста прах и различни бактерии. Затова - използвайте оригиналната опаковка за тяхното съхранение, съхранявайте ги на сухо и тъмно място.

*Съдържание на рекламодател