Хороскопът често се тълкува като предупреждение за това какво се задава в близко бъдеще.

И докато всеки сам за себе си решава дали да се довери на подобен род предсказания, масово се възприема, че зодиакалният знак може да издаде кръшкачите.

За целите на ново проучване от сайта за извънбрачни връзки Illicit Encounters са анализирали данни за 180 000 потребители и са установили, че зодиакалният знак "говори" много за изневярата, пише в. "Дейли стар", цитирана от БТА.

Направеният анализ е показал, че сред хората, членуващи в сайта, най-висок процент - 16%, са представителите на зодия Козирог. Следват родените под знака на Везни (13%) и Рак (11%). След тях се нареждат представителите на зодиите Телец (9%), Близнаци (8%), Лъв (8%), Скорпион (8%), Овен (7%), Дева (6%), Риби (5%), Водолей (5%).

На другия полюс са Стрелците - едва 4 процента от потребителите на сайта са представители на тази зодия.

"Козирогът е земен знак и е крайно практичен. Ако представител на тази зодия не се чувства напълно удовлетворен в брака си, решението му е да потърси щастие другаде. Ако се надявате на моногамни отношения, спокойно можете да се обвържете със Стрелец", казва говорителка на Illicit Encounters.