В летните месеци животът на повечето семейства изглежда някак по-лек и лишен от стрес. Ваканционните дни са разпределени между "на гости при баба", семейна почивка и зелени училища. Читателските списъци са преполовени, а игрите навън са до късно и понякога дори повече от позволеното. Тази идилия бива леко разклатена в края на август, а първите седмици на септември вече пролазват и нотките на стрес и опасения. 

"Почакай само Давид да тръгне на градина... Пак ще се почне седмица в яслата, две седмици у дома. Това е пълен кошмар. Непрекъснато е болен и със сополи, няма кой д го гледа, от работа ми се сърдят, когато излизам в болнични...", оплаква се сестра ми. Всъщност повечето родители преминават през този малък ад, в който съвместяват кариерното си развитие с родителските отговорности. 

Снимка: Омни-Биотик ИмунД

Като една добра леля на Давид, насочвам вниманието на сестра ми към пробиотик Омни-Биотик ИмунД, който за моят син се оказа и най-добрата профилактика. Уловката е, че приемът е добре да започне именно през лятото, когато заболяваемостта е доста по-малка. 

Едно от основните приложения на Омни-Биотик ИмунД е да профилактира инфекциите в горните дихателни пътища. Те обикновено започват през есенния сезон - октомври-ноември, когато децата се върнат в детските градини и училище. За да се постигне ефект от профилактиката са нужни минимум 3 месеца.

Снимка: Омни-Биотик ИмунД

Сега е моментът, в който деца с компрометиран имунитет трябва да започнат приема през лятото.

Особено ако ще тръгват на ясла или градина за първи път.  

Употребата на Омни-Биотик ИмунД е ефикасна превенция на често повтарящи се УНГ инфекции, включително и отити. Съдържащият се в него Streptococcus salivarius K12 (SSK12) е полезен и важен за изграждането на здрава устна флора и при правилна употреба достига максимална колонизация в устната кухина. Кожата, лигавиците на носа, гърлото, устната кухина, червата и урогениталната система имат специфична микробиота, която осъществява първа защита на тези входни врати към вътрешността на организма. Всяка бактерия и микроорганизъм има точно определена роля в организма ни. Когато балансът им се наруши, имунната система реагира. 

Факторите като въздух, храна и замърсени ръце предполагат локалната микробиота да бъде доста по-специфична, по-богата, но и по-лесно уязвима.

Най-уязвимата група са децата, не само заради това, че често посягат към устата си далеч преди да придобият хигиенни навици, но и защото имунната им система още не е обучена за срещите с някои чести патогени. Честите инфекциите в детска възраст се дължат на различния микробиотен статус на отделните деца в групата, които в близък контакт си разменят микроорганизми. Натрупаният клиничен опит доказва, че оралният прием на Streptococcus salivarius K12, стартирал в месеците с по-ниска заболеваемост , води до максимална ефективност и защита през есенно-зимния сезон.Силата на SSK12 е в производството на антибактериални вещества - BLIS ( бактериоциноподобни инхибиращи вещества), които регулират растежа на близко родствени патогени, като причинителите на скарлатина, ангина, хрема, а дори и кариеси. Също така SSK12 повишава естествените противовъзпалителни реакции на организма и не позволява на патогените да се захващат за клетките на носа и устата.

Наред с лятната терапия с Омни-Биотик ИмунД, има още фактори, които доказано са подкрепа за имунната система на вашето дете. Знаете ли, че играта на открито насърчава защитните сили на организма на вашето дете? Важно е дългите летни дни да бъдат завършвани подобаващо с достатъчно сън, защото той е от съществено значение за устойчивостта на организма към бактерии и вируси. 

Приемът на достатъчно вода елиминира токсините, а осъзнатото, здравословно хранене, богато на витамини и фибри, укрепва имунната система и червата. 

Родителите трябва да наблюдават децата си да получават пълноценна почивка, да намалят стреса им и да ги насърчават да поддържат добра орална хигиена. Балансът е в това, да им позволяват понякога да се изцапат и да не забравят да гушкат своите наследници често, защото психическото и емоционално здраве е тясно свързано с физическото. 

За останалото ще се погрижи Омни-Биотик ИмунД, ако му се доверите и през лятото. 

*Материалът е подготвен за Омни-Биотик ИмунД!

Публикацията съдържа продуктово позициониране