Новогодишната нощ с деца e нещо съвсем различно от същата, преди да станем родители. И то до такава степен, че само мисълта да останем будни до полунощ си е предизвикателство само по себе си. И ако дори само идеята за купон с деца ви се струва кошмар, то аз ще ви помогна с няколко начина да направим празничната нощ незабравима за всички ни. В хубавия смисъл, разбира се. Независимо дали планирате да празнувате у дома, или ще ходите на гости на приятели и роднини - ако добавим някои от тези новогодишни тактики към плановете си за вечерта, всички ще се забавляваме гарантирано. Нещо повече, след това вероятно ще предпочитате да празнувате Нова година вкъщи всеки път!

ПЛИКЧЕ С ЛЮБОВ ЗА ВСЕКИ ЧАС

Много ми харесва концепцията с тези пликчета и реших, че това ще бъде чудесен начин да отброяваме часовете до Новата година. Обикновено на този ден се събираме у дома със семейството. Цяла нощ играем игри и просто се наслаждаваме на компанията си. Идеята, която стои зад тези пликчета за обратно броене, е доста проста. Взех няколко малки хартиени пликчета за парти и залепих няколко етикета с часовници на тях. След това остава просто да нарисувате стрелките на часовника върху всяко пликче така, че те да отговарят за всеки час от вечерта. Аз реших да започна обратното броене от 17:00 ч. и направих по едно пликче за всеки час до 00:00 ч.

Във всяко добавих лакомства и няколко забавни занимания, които да правим в определения час като новогодишни игри, коледни филми, празнични мелби и куп други любими наши закачки. Развихрете въображението си и гарантирано празничната вечер ще премине в смях и любими семейни моменти.

НОВОГОДИШНА ИГРА

За тази игра ще е необходимо да изрежете по един часовник от картон за всеки играч. Смело дайте тази задача на най-малките от семейството. В интернет има и много шаблони, които можете да свалите безплатно и да разпечатате, а децата да ги оцветят и украсят подобаващо. Остава само да закачите стрелките, които също можете да изрежете от по-дебел картон. Закрепете ги за хартиения часовник с габърче. Подгответе си две зарчета и нека игрите започнат сега. 

Снимка: allsmallcrafts.com

За начало всеки играч ще хвърли по един зар, като стартът за всички започва от 01:00 часа. След като първия участник хвърли зарчето, трябва да премести стрелките на своя часовник така, че те да отговарят на цифрата от зарчето. Когато някой участник стигне до 06:00 часа, започва да хвърля по две зарчета, за да получи по-високите числа. Човекът, който стигне до 12:00 първи, печели. Ако играете с по-големи деца можете дори да добавите някаква стратегия към играта. Например, ако някой хвърли две еднакви числа, да може да избере някого, с когото да размени часовника си, или пък да посочи играч, който да пропусне своя ред.

НОВОГОДИШНА АЛАРМА

И тъй като тази година сме на вълна часовници, да продължим с една идея по темата. Помолете гостите ви да донесат всички будилници, които имат налични у дома. Затворете очите на децата, за да не виждат какво правите или ги изведете в другата стая. Скрийте будилниците някъде в къщата. Навийте ги така, че да звънят през пет минути.

Предизвикайте децата да намерят будилниците, преди да се включи алармата. Друга разновидност на тази игра е да скриете няколко часовника и да настроите всички да звънят едновременно. След като започнат да звънят, децата трябва да намерят всички будилници и да ги изключат, докато някой брои от 10 до 1. Разбира се, играта следва да бъде съобразена с броя и възрастта на хлапетата. 

Е, това са част от нашите новогодишни планове, които нямам търпение да реализираме. А децата очакват вечерта с особено нетърпение. Весели празници и щастлива Нова година, приятели!