Хелоуин е един от най-любимите празници на децата и тийнейджърите. Отбелязва се на 31 октомври и по традиция на този ден се обличат страшни костюми, носят се тиквени фенери и се обикаля по домовете на съседите с въпроса "Пакост или лакомство"?. Ако децата не получат лакомство, спретват номер.

Традицията с костюмите на този празник идва от келтите, които обличали животински кожи, за да се крият от злите духове и носели маски, за да олицетворят предците си, които се преселили в света на духовете.

Идеята на хелоуинските костюми е да са страшни, но с годините традициите са се изменили и хората просто се маскират, пресъздавайки любим герой от филм, любим анимационен герой, професия или други създания.

Въпреки че е католически празник, Хелоуин става все по-популярен и у нас. Вижте 10 забавни предложения за детски хелоуински костюми, с които да зарадвате вашето дете. Освен костюм за празника, можете да поръчате и специални безглутенови бонбони, които да раздавате на децата, както и артикули за рисуване на лице и тяло - брокатени бои за тяло и боя за лице, стикери за Хелоуин и забавна настолна игра, с която да направите празника още по-вълнуващ. 

Още интересни предложения за детски костюми за Хелоуин вижте ТУК

Страшната червена шапчица

КупиЧервената шапчица е една от любимите приказки на децата. Костюмът е изработен от висококачествени материали и е подходящ за незабравимо хелоуинско парти. 

Вещерски костюм

КупиДенят на Хелоуин се свързва с вещиците и типичните за тях островърхи шапки. Това е едно от най-честите превъплъщения на празника. 

Скелет на каубой

КупиКостюмите на скелети са харесвани и предпочитани от момчетата. Срещат се в най-различни вариации, а в този случай е на каубой. 

Костюм на граф Дракула

КупиГраф Дракула е най-известният вампир в света. Елагантният, но зъл вампир е харесван и често избиран образ от децата за този ден.

Костюм на вампир за момиче

КупиНе само момчетата избират да се превъплътят във вампири на Хелоуин. Момичетата също влизат в такива образи, а този костюм е елегантен и красив начин да направят това.

Костюм Harley Quinn

КупиХарли Куин е персонаж от комиксите и филма за Батман. Тя е помощник на Жокера и предано влюбена в него. Това е един интересен избор за костюм, който няма как да остане незабелязан. 

Момчето от тъмнината

КупиАко вашето дете иска никой да не разбере, че е то, този костюм е много подходящ за него. Той прикрива абсолютно всичко и се вижда единствено костюмът. 

Зомби

КупиСпоред легендата зомбитата са съживени тела на мъртъвци, които се хранят с човешка кръв и плът. Ако детето иска да влезе в роля на зомби, този костюм е много подходящ . Той се състои от жълт дъждобран с дълъг ръкав, а долната част е клин. За по-голям ефект, може да нарисувате и лицето му. 

Доктор убиец

КупиНяма пациент, който иска да го лекува този страшен доктор, но за хелоуинско парти е перфектен избор. Карнавалният комплект включва бяла туника и лента за глава. 

Принцеса

КупиПовечето момичета не искат да бъдат страшни на този празник, а просто принцеси. Роклите са предпочитани от тях, особено когато са на любими анимационни герои.

Още интересни предложения за детски костюми за Хелоуин вижте ТУК

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 99.99 лв.