Ако има преход от един сезон към друг, който изпреварва всички останали всяка година, това е посрещането на пролетта. Слънцето отново започва да грее, денят става по-дълъг и във въздуха има усещане, което не може да бъде обяснено. Просто отминават дните, в които се увивахме и наслоявахме дрехи и идва време за ренесанс на модата. Пролетта е във въздуха и е време е да се облечете като нея - цветно.

Черното и кобалтово синьо ще бъдат изненадващите открояващи се нюанси тази пролет. Манията през 2022 г. по всичко, свързано с фуксията, проправи път на по-мекото, пастелно излъчване на розовото. Ниските талии и прозрачните материи ще бъдат широко разпространени за тези, които търсят нещо секси, а "новаторските" флорални мотиви за пролетта получават своето заслужено внимание.

Вижте 10 тенденции, на които световните дизайнери заложиха в своите пролетно-летни колекции и които ще доминират тази пролет:

Кобалтово синьо

Trendo.bg

Най-силната цветна тенденция, излязла от модните подиуми за пролет 2023 г., е кобалтово синьо, което нахлу в колекциите на световните дизайнери. Цветът е достатъчно ярък, за да привлече внимание, и достатъчно фин, за да се носи в ежедневието. Tова е типът наситено синьо, който ще развълнува дори и най-непристрастните към цветовете.

Прозрачни тъкани

Trendo.bg

Прозрачните материи са модерни от няколко сезона, но тази пролет си проправиха сериозно място на модните подиуми. Те добавят нотка драма на вечерния тоалет и интрига във външния вид, създавайки усещане за нежност и женственост.

Ниски талии

Trendo.bg

Любимата ниска талия на деветдесетте е отново на мода. С всичко - от дънки до костюми, къси панталони до вечерни поли, които са с ниска талия, изглежда, че нашата любима висока талия може да си вземе дълъг отпуск за лято 2023.

Повече деним

Trendo.bg

Независимо дали става въпрос за добавяне на допълнителни джобове на иначе класически чифт дънки или пола от деним, широки панталони или жилетка, изработена от издръжлив материал, утилитарността е практичната естетика, която е на мода тази пролет. Дънки с двойна талия, рокли без презрамки, дънкови поли с колан и широки панталони - всички тези модни находки ще ни радват този сезон. Изберете вечни кройки и силуети, които могат да останат в гардероба ви, след като тенденцията отшуми.

Блясък

Trendo.bg

Модните подиуми показаха толкова блясък в колекциите за тази пролет, че разчупиха правилата за носене на пайети само през зимата. Дизайнерите усилено се стрмят да вкарат по-мека и по-свелтла цветова палитра блясък през деня с бледо розови, голи и пастелни нюанси. Среброто определено е най-актуалният оттенък, като бе представено върху всичко - от обувки до палта и бижута. Тази тенденция е актуална и във всички други бляскави нюанси - сребро, злато, бронз, розово злато.

Макси поли

Trendo.bg

В отговор на изключително непрактичните мини поли на 2022 г., макси полите са тук, за да доминират през тази година. На мода ще бъдат ниски силуети, украсени с джобове и падащи до пода дънкови поли, както и стилове в различни щампи и неочаквани материи като кадифе. Да живеят дългите подгъви!

Дантелени детайли

Trendo.bg

Изглежда тази пролет ще бъде един много секси сезон с дантелени детайли във вечерното облекло. Те не са подходящи за офиса, но можете да акцентирате върху секси дантелена риза, обувки с малко дантелени детайли, или с визия, допълнена с чорапи с дантела и дантелени ръкавици.

Лятно черно

Trendo.bg

Колкото и изненадващо да ви се струва, черното бе доминиращо в тазгодишните пролетно-летни колекции на световните дизайнери. Разбира се, цветът е по-светъл от типичното черно през зимата, с изрязани детайли, плетени елементи и дантела, които позволяват да се придаде неочаквана мекота на външния вид.

Плътни ресни

Trendo.bg

Ресните не са нещо ново, но познатият дизайнерски акцент става все по-актуален през следващия сезон. От "маншети" с ресни, които започват от лакътя ви, до рокли изцяло с ресни, клъч чанти с ресни, всички те ще бъдат много модерни през пролетта.

Пастелено розово

Trendo.bg

Както вече казахме, фуксията отстъпва място на по-меки и пастелени цветове. Може да ги носите в някои аксесоари, или пък да се облечете от глава до пети в розово, тъй като пастеленото розово ще доминира тази пролет.

Материалът е подготвен от Trendo.bg!