Ако сивите ви коси започват да се появяват, нямате причина за тревога. Сивата коса е за всички - за всички възрасти, типове и дължини на косата. От Уини Харлоу до Джейн Фонда - този цвят е навсякъде по червения килим и в уличното облекло, тъй като хората започват да приемат сивите си коси, вместо да ги прикриват.

Това също така ви дава известна възможност да си поиграете със сивия нюанс - не забравяйте, че сивото не трябва да ви състарява. "Сребристото" е светлата, платинена версия на тази тенденция, докато сивото е "брюнетката" от семейството, т.е. по-дълбок, опушен резултат. Избраният от вас тон може да бъде хладен, опалесцентен или перлен и да бъде персонализиран за всички типове кожа и коса.

Независимо дали се опитвате да преминете към сива коса, или искате целенасочено, цялостно боядисване, събрахме някои от най-зашеметяващите нюанси, които да покажете на фризьора си.

1. Сив въглен

Започваме с възможно най-тъмния тон, а именно - въглен (или бронзово). Той е най-загадъчната версия на тази сребриста тенденция. Идеален е за естествени брюнетки, които искат да запазят дълбочината си и да носят опушени, хладни нюанси.

2. Зимна платина

В другия край на спектъра този леден нюанс (помислете за Таргариен) е толкова светъл, че граничи с бяло. Яркото бяло е създадено с цялостно двойно нанасяне и хладен гланц. Всеки може да носи този цвят на косата; сребристият тонер ще подчертае руменината в бузите на всеки и ще ви накара да изглеждате по-млади.

Имайте предвид, че при тази визия може да е необходима допълнителна поддръжка на тонирането.

3. Сол и пипер

Търсите перфектния преход към сиво? Както подсказва името, солта и пиперът са комбинация от черни и сиви нюанси, които изглеждат естествено блестящи поради някои следи от бяло. Повечето стилисти са запознати с тази техника, тъй като това е един от най-популярните начини за преминаване към изцяло сив цвят. Освен че е с по-малка нужда от поддръжка, по-тъмната основа на ниските светлини ще се слее с естественото ви сиво и ще позволи по-плавен преход. Допълнителен бонус: блясъкът прави косата ви да изглежда по-здрава.

4. Сива стрида

Вдъхновена от вътрешността на черупката на стрида, тази перлена цветова тенденция създава холографска сребърна илюзия, като съчетава платинено руси и блестящи сребърни тонове. Лъскавият блясък е това, което издига този цвят на следващото ниво, което означава, че маските за коса и процедурите за блясък ще трябва да станат част от рутинната ви грижа за косата. 

5. Корен от сребърна сянка

Корените в сянка стават все по-популярни в комбинация с боядисване. Сребристият сенчест корен е чудесен начин да се боядисате в платинено русо, тъй като можете да облекчите израстването с по-тъмен сребрист корен. И тъй като естествените сиви коси растат от корените, този обърнат нюанс прави сивите краища да изглеждат още по-преднамерени. 

6. Сребърна луна

За всички платинени блондинки се оказва, че прекаляването с лилавия шампоан създава доста зловещ сребрист оттенък. Въпреки че този цвят е най-добре да бъде оставен на професионалистите, вплитането на сини и лилави нотки в ярко сребристите кичури е чудесен начин да постигнете по-хладен вид.

7. Сив балеаж