Името на бранда се свързва със странна елегантност и красова. Неговорият основател е, човект, който даде на модата полата балон. На Седмицата на модата в Париж Демна Гвасалия представи коктейлни рокли с колани, така че разчупваха пространството около тялото и прекрачваха и последното табу в модата с изписване на логото с шрифта Comic Sans.

Вижте снимки >>

Колекцията на Гвасалия за Balenciaga е като новия албум, който сте искали да направи любимата ви група. В нея има едновременно нещо ново и нещо от духа на "старата" Balenciaga. Подобно на Кристобал Баленсия, Гвасалия е обсебен от силуетите.

Първият поглед към дефилето представи форми на пясъчен часовник, но не само. Подобно на основателя на модната къща, Гвасалия се интересува повече от силуета и формата на тялото, отколкото от голото му подчертаване. Широките рамене изглеждаха величествени, сякаш идват от друго измерение. Всъщност почти безтегловни, моделирани с нов похват на 3D принтиране, разработено от ателието.

"Мисля много за комфорта", каза дизайнера след шоуто. "Това, което представяме тук е луксозен продукт. Той е скъп. Мисля, че единственото правилно нещо е да вложа, колкото се може повече интелектуален потенциал. Мисля за това как един костюм да бъде почувстван като подходящ. Работим върху върху плат, с който да не ви е горещо.

Ревюто бе представено на подиум, който се плъзгаше по тесни затъмнени проходи с извити тавани като в железопътен тунел. Всички повърхности бяха покрити с екрани, на които бе прожектирана видео инсталация на канадския художник Джон Рафман.