Като картини на Караваджо изглеждат снимките от новата рекламна кампания на модната марка Dior, заснети от българската фотографка Елина Кешишева.

Фотографиите са наистина вдъхновяващи и отразяват представянето на пролетно-лятната модна колекция на марката за 2021 г.

Креативният директор на Dior Мария Грация Чиури отдавна включва елементи, свързани с изкуството, феминизма и женската сила в своите модели.

"С тази кампания искаме да покажем постиженията на изкуството в различните му форми - от феминистките есета на Вирджиния Улф до въздействащите колажи на Лучия Маркучи. Колекцията е заснета така, че да се разкрие уникалната сила на изкуството", казват от Dior пред WWD.

Елина Кешишева е български фотограф. Тя работи в Париж. Първоначално заминава за френската столица като модел, а после се осмелява да застане и зад обектива. Кариерата ѝ е започва с участието ѝ в престижния фестивал International de mode et de photographie на Hyéres, последвано от публикуване в книгата на парижкия арт директор на Патрик Реми "Рай". Пред нейния обектив са позирали звезди като Настася Кински, Фарел Уилямс, Даян Крюгер, Ник Кейв, Вим Вендерс, Анди Макдауъл. 

Международните издания са категорични, че фотографиите на Кешишева за Dior са впечатляващи и носят настроението от шедьоврите на майсторите художници от епохата на Барока и Ренесанса. Елина е известна с начина, по който играе със светлини и сенки в своите снимки.