Колекцията на "Диор" бе показана в рамките на Седмицата на висшата мода в Париж.

Вижте снимки >>

Палитра, в която доминира телесният цвят, бродерии, изчистени линии - висшата мода не трябва да бие на очи, увери творческата директорка на "Диор" Мария Грация Киури. Тя искаше да изпрати това послание до ползващото Инстаграм ново поколение фенове на модата.

Дефилето за сезона есен/зима 2019 г. се състоя в градините на музея Роден. Киури се постара да отдаде дължимото на ателиетата на "Диор".

"Хората понякога смятат, че висшата мода трябва да бие на очи, защото облеклата ѝ са скъпи. Това виждане не отговаря на истината. Разбира се, ако искате нещо да е лесно забележимо на снимка, ще са нужни облекла в ярки цветове и украса от бродерии. Но по този начин ще се изгуби усещането за обем и кройка", поясни италианската дизайнерка.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Някои манекенки носехи барети на главите си. Бяха представени тъмносини костюми, съставени от панталони, жилетки и къси горни дрехи с дълги ръкави, както и панталони, носени в комбинация с наметки, и плисирани рокли от креп. Ефирни рокли са като "втора кожа". Костюми тайори напомнят емблематичния силует с подчертана талия на "Диор".

"Модата прет-а-порте е предназначена за настоящия миг, докато висшата мода е вечна", отбеляза Киури.