Модели в черно доминираха на подиума на ревюто на "Dolce & Gabbana" на Седмицата на модата в Милано, като италианската луксозна марка предложи много рокли, костюми и палта за следващата зима, пишат тамошните издания.

Дуото Доменико Долче и Стефано Габана откри ревюто за сезон есен/зима 2023-2024 г. с черна прозрачна рокля, комбинирана с кожена яка и черни ръкавици. След това се появиха модели, облечени костюми с панталони и палта, но и с прозрачни, а понякога и бродирани рокли от дантела, тюл и шифон.

Вижте снимки >>

Изрязани черни сака и панталони бяха съчетани с бели ризи и черни вратовръзки в колекцията, озаглавена "Чувствена".

"Чувствеността е важен аспект на женствеността, който няма нищо общо със сексапила", е мнението на двамата дизайнери. "Тя е неразривно свързана с вътрешно преживяване, което прави жените спонтанни и естествени. Свободни от всякакъв фалш".

Брандът, който е сред най-влиятелните в модния свят, показа също златисти и сребристи модели, сред които драпирани рокли и шлифери с колан. Златни яки се открояваха върху черни дантелени връхни дрехи.

"Dolce & Gabbana"

Снимка: Getty Images

Имаше и селекция от изцяло червени визии - тоалети, чорапогащи и обувки, а също бели сатенени или шифонени рокли, панталони и палта.

Детайлите включваха лъскави черни кристали и пера по яките.

Дизайнерът на "Ferragamo" Максимилиан Дейвис пък върна модата в стария Холивуд, почерпил вдъхновение от филмови звезди, работили с италианската марка. Колекцията му, представена в Милано, е наречена "Кино".

"Dolce & Gabbana"

Снимка: Getty Images

Моделите носеха елегантни палта и сака, блестящи къси рокли и панталони, разкроени край глезена.

Имаше тоалети с широки ръкави или драпирани детайли. Аксесоарите включваха големи чанти и обувки с ъглови токчета за жените, пише БТА. Дейвис бе заложил на синьо, бяло, сиво, червено и жълто, както и на шарени мотиви.

"Ферагамо започва, като създава обувки за филми през 30-те години на миналия век, а това прераства в изграждане на отношения с филмови звезди като София Лорен и Мерилин Монро пред 50-те", казва дизайнерът. "Интересуваше ме да използвам техния блясък и красота, както и начинът им на обличане като отправна точка, но и да потърся как да ги направим модерни и днес".

Седмицата на модата в Милано приключва днес.

"Ferragamo"

Снимка: Getty Images