Американката Коко Мичъл, която е прехвърлила 60-те и е сред първите чернокожи манекенки, се завърна на модния подиум в рамките на неотдавнашната Нюйоркска седмица на модата, за да подкрепи млади дизайнери.

Вижте снимки >>

Тя привлече вниманието с участието си в дефилето на бранда Barragan на 9 септември и стори същото два дни по-рано, когато взе участие в представянето на колекцията на Кристофър Джон Роджърс. Коко Мичъл участваше и в дефилето на бранда Deveaux, когато с танцови движения мина по подиума на фона на песни на Джанет Джексън, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Искам да преместя напред курсора - каза тя. - Искам да си спомнят за мен, когато участвам в дефиле. Никога не показвам безразличие, когато съм на модния подиум. Онова, което демонстрирам, е благодарност за изживените от мен подобни мигове. Не се страхувам от нищо. Публиката го усеща. Това може да не се хареса на някои дизайнери, но умея да поемам рискове."

Коко Мичъл няма какво да доказва. Кариерата ѝ започва преди повече от 35 години. Мичъл е участвала в дефилета на Dior, Yves Saint Laurent, Armani и Versace. В началото на 21-ви век слиза от модния подиум.

"Чувствах се като робиня", довери манекенката.

Embed from Getty Images

Но след като отново участва във фотосесия, тя решава да се завърне на модния подиум.

"Казах си, че ако тази година имат нужда от мен, ще участвам в дефилета на млади дизайнери", отбеляза Коко Мичъл, която е открита от основателката на агенцията "Форд модълс" Айлийн Форд.