Срещата на седемте най-развити държави в света - Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония, в канадския Шарлевоа приключи. То завърши с комюнике от 28 точки, в което се отбелязва ключовата роля на международна търговска система, основана на правила.

Вижте снимки >>

Въпреки че първата дама на САЩ Мелания Тръмп, която обикновено впечатлява с изящество и стил, не присъстваше, Америка отново стана една от най-обсъжданите държави заради поведението на президента Доналд Тръмп, който обяви, че не подкрепя документа от срещата и нападна канадския премиер Джъстин Трюдо заради домакинството.

В отсъствието на Мелания погледите бяха вперени е Брижит Макрон и Софи Трюдо. Определено едноцветните тоалети се оказаха особено актуални на срещата. Г-жа Макрон бе избрала типична за нея рокля с дължина малко над коляното и дълго сако в наситено синьо, съчетани със светли обувки. Софи Трюдо носеше приятна розова рокля със 7/8 ръкав и колан от същия плат на талията. Съпругата на японския министър-председател Шиндзо Абе - Аки, бе в тюркоазена рокля, чиято горна част изглеждаше сякаш е с болеро.

Съпругата на председателя на Европейския съвет Доналд Туск бе в яркочервена рокля. Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей пък бе с лилав костюм от пола и вталено разкроено сако. Канцлерът на Германия Ангела Меркел заложи отново на типичния си стил от панталон и право сако в зелено.

Домакинът Джъсти Трюдо остана верен на себе си и отново бе с фигурални чорапи. Този път те бяха с глави на лосове.