Създателите на облеклата за продукции като "Имало едно време в Холувид", "Рокетмен", "Да свалиш Уолстрийт" и "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" са сред номинираните за 22-рите годишни награди на американската Гилдия на дизайнерите на костюми, съобщи "Variety".

Номинации за постижения в съвременен филм получават създателите на костюмите за "Хубав ден в квартала", "Да свалиш Уолстрийт", "Вади ножовете", "Пералнята" и "Куин и Слим".

В категорията за постижения в исторически филм са номинирани дизайнерите на костюмите за "Долимайт е моето име", "Имението Даунтън", "Джоджо Заека", "Имало едно време в Холивуд" и "Рокетмен".

Създателите на костюмите за продукциите "Аладин", "Отмъстителите: Краят", "Капитан Марвел", "Господарка на злото 2" и "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" ще си оспорват приза в категорията за научнофантастичен филм/фентъзи.

Сред номинираните за дизайнерски постижения в телевизионни продукции са създателите на костюмите за епизоди от сериали като "Големите малки лъжи", "Убивайки Ийв", "Чернобил", "Короната", "Удивителната госпожа Мейзъл", "Историята на прислужницата", "Игра на тронове".

С почетни награди на професионалната организация за за заслуги и цялостно творчество ще бъдат удостоени съответно Мери Елън Фийлдс и Майкъл Каплан, предава БТА. С приз за изключително сътрудничество ще бъде удостоен режисьорът Адам Маккей. За носителка на отличието "В светлините на прожектора" е избрана актрисата Чарлийз Терон.

Наградите на Гилдията на дизайнерите на костюми ще бъдат раздадени на 28 януари в хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс. Водеща на церемонията ще бъде актрисата Минди Кейлинг.