За нея казват, че тя е най-влиятелната жена в модната индустрия. И не само. Във фотогалерията ще видите нейни снимки с английската кралица, с американския президент Доналд Тръмп и куп знаменитости на Холивуд.

Вижте снимки >>

Ана Уинтур стана на 70 години на 3 ноември и продължава да работи като главен редактор на американския "Vogue", като в същото време е и директор на издателството "Conde Nast".

Винаги елегантна, с неизменната си прическа в стил "боб" и перфекционист във всичко, Ана Уинтур вдъхва респект навсякъде, където се появи.

Още в началото на журналистическата си кариера тя била наясно, че иска да се занимава с модни издания. През 1970 г. започва работа в британското списание "Harper's & Queen". Тогава е едва на 21.

Баща ѝ - Чарлз Уинтур, бил редактор в лондонския вестник "Evening Standard" и приемал малко несериозно младежката мечта на дъщеря си да оглави "Vogue". Но ето че това се случва.

Амбициозната девойка първо става асистент, а после директор на модния официоз през 1983-а година.

По-късно оглавява британското издание на списанието, а от 1988-а година е главен редактор на американския "Vogue".

Според модните критици, именно Ана Уинтур превръща изданието в едно от най-авторитетните в света, като издига нивото му до степен на коректив не само по отношение на модните тенденции, но изобщо на стила на живот. Със "стандартите" на Ана Уинтур започват да се съобразяват не само известни личности от света на модата, киното и останалите изкуства, но и световните политици и монарси.

Вече две десетилетия Ана Уинтур е законодателят на модния стил в света на известните хора.

Embed from Getty Images

 Ана Уинтур и принцеса Даяна