Модна къща "Бърбъри" се отличава с прекалено строгия си стил в облеклото? Новият й творчески директор Рикардо Тиши доказа обратното, като на Лондонската седмица на модата представи колекция, в която смели дизайнерски решения са намерили израз в смесването на много цветове и пайети с корсети и обемни палта.

Вижте снимки >>

През месец март миналата година Тиши, който е работил за "Живанши", пое щафетата от Кристофър Бейли в "Бърбъри", като има за цел да вдъхне нов живот на британската модна къща, основана през 1856 г.

Новата колекция, озаглавена "Буря", за сезона есен/зима 2019-2020 гodina бе показана в галерия "Тейт модърн" в британската столица.

Сред участвалите в дефилето манекенки бяха Джиджи Хадид и Ирина Шейк, съобщават от БТА. Джиджи презентира къса едноцветна рокля с нещо като корсет с ципове и издути ръкави. Облеклото й по-скоро не съответстваше на традициите в "Бърбъри", но не бе толкова изненадващо за онези, които познават работата на Тиши, изградил си репутация на дизайнер на луксозно стрийт облекло в "Живанши". Представени бяха също якета в пастелни тонове, напомнящи спасителни жилетки, сака с подплънки, дълги палта с нещо като шлейфове, рокли с дълбоки деколтета.