Лесно ли съчетавате обувките с панталоните си? Мненията на мъжете по този въпрос за доста противоречиви. Според някои носенето на черни обувки с тъмносин панталон е напълно приемливо. Други казват, че не си подхожда цветово тази комбинация. Как да разберете кой е прав?

Комбинациите на обувки и панталони не е лесна задача и е предизвикателство за много мъже. Важно е обаче да се научите да ги съчетавате, тъй като ако едно от двете не си отива, се разваля цялата визия. Има пряка връзка между вашите обувки и панталони. Те заемат почти ½ от пространството на тялото и в тях е фокусът, който създава дължина на вашата фигура.

Модните експерти винаги съветват да оставите обувките си да "говорят". Ако те са най-яркото нещо в облеклото ви, тогава ще привлекат вниманието. Ако имате твърде много други ярки цветове, хората няма да знаят къде да гледат.

Как да разберете дали панталона си отива с обувките ви?

Ако е вярно, че облеклото на мъжа се оценява от обувките му нагоре, тогава техният нюанс определено е важен. Изборът на цвят е едновременно най-простото и най-трудното нещо при сутрешното обличане. Лесно е да се придържате към тонални комбинации черни обувки с черни панталони, кафяви обувки със светлокафяви панталони. С тях никога няма да сгрешите, но бързо ще ви омръзне да носите само два цвята панталони. По-добре е да избягвате еднакви цветове на панталоните и обувките ви. Ако все пак се случи, заложете на чорап в по-ярък нюанс, за да разчупите малко визията.

Ето и няколко съвета за съчетания при различните цветове обувки:

Черни обувки

Разбира се, черните обувки са абсолютно задължителни за всеки мъжки гардероб. Те се съчетават добре със сиви панталони и по-тъмни тонове синьо. Ако решите да носите черни обувки с кафяви панталони, тогава се придържайте към малко по-официални стилове.

Кафяви обувки

Запомнете, че е добре да има поне два нюанса разлика между цвета на панталоните и цвета на обувките ви. По-тъмните кафяви цветове изглеждат страхотно с тъмносин панталон. Черните дънки и кафявите обувки са по-сложни за съчетавате и трябва да внимавате с тази комбинация. Ако не сте сигурни, по-добре не залагайте на нея.

Най-небрежният тон на кафявото е светлият му нюанс. Той стои добре на дънки и всякакъв цвят панталони.

Сини обувки

Синьото не е най-подходящият цвят за елегантни обувки, въпреки че е неутрален за всяка друга част от мъжкия гардероб. При по-небрежните стилове обувки е идеален начин да добавите малко индивидуалност към външния вид. Синият велур си отива с всеки цвят костюм без черен, както и на чино панталони.

Бели спортни обувки

Като цяло тъмните тонове обувки са по-гъвкави от по-светлите. Това обаче не се отнася за маратонките, тъй като белите маратонки пасват на абсолютно всичко. Единственото сложно нещо при белите кецове е да ги поддържате такива. Тях можете да носите на спортен-елегантен панталон и да изглеждате зашеметяващо.

Цветни маратонки

Ако искате по-ярки цветове на краката си, тогава ги съчетайте с по-неутрални дрехи. Цветните маратонки доскоро бяха само за спорт, но вече си проправиха път и по улиците и в офисите. Цветните спортни обувки са небрежни и най-разумно е да се придържате към дънки, джогинг (сиви, черни, тъмносини) или чино(светло кафяви и тъмносини) панталони.

Прочетете още: 10 начина да носите ризи и блузи тази есен

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 99.99 лв.

Снимка: Market.dir.bg