Тенденциите се променят бързо и не винаги е лесно да ги адаптираме към нашите уникални форми на тялото. Аз силно вярвам, че най-модерните дрехи са тези, в които се чувстваме комфортно и ни дават самочувствие.

Днес ще ви дадем полезни съвети как да се обличате според формата на тялото си и как да подчертаете най-красивите си форми с дрехи. Първо обаче трябва да определите своя вид фигура. Пет са основните видове, за които ще разкажем днес. 

Всяко едно тяло е уникално и може да не спадате към нито една от тези форми. Те са създадени като отправна точка, която може да ни помогне да се ориентираме. Повечето жени са комбинация от няколко вида форми. Ето кои са основните:

iStock by Getty Images

Крушовидна форма

Ако талията ви е по-широка от бюста ви, имате по-изразени бедра и по-тесни рамене, вие имате крушивиден тип тяло. Тази форма подчертава изцяло долната част на тялото. Дупето и бедрата визуално са по-големи от горната част на тялото. Благодарение на звезди като Ким Кардашиян този тип тяло е изключително модерно в момента.

Предимството е, че можете да създадете илюзия за фигура на пясъчен часовник. Раменете ви са тесни, а бедрата ви са широки. Всичко, което трябва да направите, е да постигнете баланс. Или да носите тоалети, които подчертават долната част на тялото ви.

Елегантен панталон с висока талия 

Trendo.bg

Панталони с широки крачоли, поли с А-силует, рокли с шарки в горната част или волани, които акцентират върху горната част на тялото, изглеждат страхотно на този тип фигура.

Блуза с испанско деколте и декоративен волан

Trendo.bg

Тесните дънки със свободни горнища помагат да се създаде илюзията на пясъчен часовник. Къси горнища, подплатени якета, широки деколтета или деколтета тип лодка ще балансират долната част.

Какво да избягвате?

Избягвайте прилепналите горнища, дълбоките деколтета и свободните долнища.

Тяло с форма на пясъчен часовник

Фигурата с форма на пясъчен часовник се характеризира с добре очертана талия и приблизително еднакви мерки за ханш и бюст. Този тип фигура е най-балансирана от всички с пропорционални горна и долна част на тялото и добре изразена талия. Тъй като имате добре балансирана фигура, вашите дрехи трябва да подчертаят това.

Вталена кремава коктейлна рокля с едно рамо

Trendo.bg

Роклята трябва да стои добре и да следва очертанията на тези извивки. Заложете на кройки по тялото. Опитайте с рокля, която подчертава вашата талия или панталони с колан на естествената ви талия или под пъпа - и в двата случая ще изглеждате страхотно.

Късо дънково яке в цвят екрю

Trendo.bg

Якетата по тялото с колан също са много подходящи, както и късите якета, които завършват точно над ханша, за да подчертават извивките ви. Ако сте дребничка, изберете по-къси якета, които завършват на бедрата.

Какво да избягвате?

Почти всичко изглежда страхотно на този тип тяло, но носенето на прекалено широки горнища или долнища може да съсипе външния вид.

Тяло с форма на ябълка

Ако вашите пропорции са сравнително еднакви, но горната част на тялото е по-овална и раменете ви са по-широки от бедрата, вие имате тяло с форма на ябълка. Хората с този тип тяло обикновено имат широки рамене и по-голям бюст и затова се усеща, че тежестта се събира около корема.

За да изглеждате добре в дрехите, които носите, трябва да отвлечете вниманието от тази част на тялото и да подчертаете силните си страни. Ето защо трябва да подчертаете краката си или да носите роклята с V-образни или дълбоки деколтета, които създават илюзията за издължен торс.

Миди рокля в зелено с колан

Trendo.bg

А-линия или империя са идеални за вас. Носете рокли с щампи или шарени якета, които добавят слой, за да изместите фокуса. Можете също така да заложите на аксесоари като колиета и обеци.

Най-важното е да преместите вниманието близо до лицето или, ако имате хубави крака, към тях. Монохромен външен вид, тъмни цветове, рокли с дълъг или 3/4-ти ръкав и ефирни топове ще помогнат. Можете също така да носите разкроени долнища, за да създадете баланс.

Бяла плетена жилетка от акрил

Trendo.bg

Изберете отворени жилетки с драпирани кройки, които са по-малко прилепнали, за да подчертаете най-добре типа ябълка. Уверете се, че дрехата завършва под линията на бедрата, за да удължите тялото, и се уверете, че облеклото минава по торса и бедрата.

Какво да избягвате?

Избягвайте прекалено тесни рокли или топове с тесни дънки. Опитайте да смените колана за кръста с колан за горната част на талията, за да постигнете баланс. Панталони с колан и поли с еластични ленти стоят добре на тази форма на тялото.

Правоъгълна форма

Тялото с правоъгълна форма обикновено е добре балансирано от раменете до бедрата. Отличава се с фигура, която не е много закръглена, раменете и бедрата са почти еднакви, талията е добре оформена, а теглото е равномерно разпределено по цялото тяло.

Пола до коляното

Trendo.bg

Изберете поли с А-силует, топове с волани и многослойни топове. Рокли, които се разкрояват надолу и деколтета, които добавят акцент към горната част на тялото.

Рокля с волани

Trendo.bg
 

Линии без ръкави, без презрамки и бюстиета са добър избор за вас. Блейзъри и дълги якета също.

Какво да избягвате?

Опитайте се да избягвате рокли с прекалено много текстура, които ще скрият красивите ви форми и ще акцентират върху повечето плат, не върху вашите извивки.

Триъгълна форма

Обърнатият триъгълник е най-атлетично изглеждащият тип тяло. Раменете ви са много по-широки от бедрата. При този тип фигура трябва да насочите вниманието към бедрата си и по този начин да се съсредоточите върху създаването на баланс.

Дамски памучни дънки с цепки

Trendo.bg

Дънки с права кройка и рокли, които естествено имат обърната V-образна визия, са дрехите, които ще подхождат на вашето тяло. Ако искате да стесните раменете, трябва да се фокусирате върху долната част, като добавите обем с материи, светли цветове, детайли и щампи. Тъй като ханшът ви е много по-тесен от раменете, полите тип молив, тесните дънки и панталони с всякакви горнища ще изглеждат страхотно. Но се уверете, че горната част на тялото ви няма много пластове, защото тя не се нуждае от такива.

Къса рокля тип "Прегърни ме" 

Trendo.bg

Линиите с V-образно деколте създават илюзия за тесни рамене, така че това трябва да е вашето любимо деколте.

Какво да избягвате?

Постарайте се всички шарки, волани, слоеве и т.н., бъдат част от долната част на тялото ви, а горната част да е минималистична.

Обличането според вашия тип тяло може да ви накара да се почувствате така, сякаш дрехите ви са създадени точно за вас. И помнете - вие сте красиви точно такива, каквито сте! Носете дрехите си със самочувствие, така че нищо да не може да засенчи блясъка ви.

Статията е подготвена от Trendo.bg!

Trendo.bg