Един от най-големите плюсове на есента и зимата е, че тогава най-после можем да "се облечем". Това ще ви го каже всеки, за когото дрехите не са просто необходим елемент от ежедневието, а начин да изразиш себе си, да експериментираш и да се обновяваш.

Вижте снимки >>

За щастие на този тип хора, вече сме точно в това време на годината. А едно от най-приятните неща е да видиш добре облечен мъж през зимата.

Ако страдате от носталгия по 90-те, помните широките дрехи, които си мислехме, че никога няма да бъдат модерни отново, както и крещящите цветове, през сезон есен-зима 2018 ще имате доста избор при обновлението на гардероба. Ако не, също не е проблем. Защото отвъд завръщането към 90-те модата има достатъчно други варианти, които да предложи.

Мъжките модни тенденции за сезон есен/зима 2018 са ясни още от началото на годината, но тъй като именно сега е времето, в което се прилагат на практика, ще ги напомним. За тези мъже, които още не са обновили гардероба си, и за жените, които харесват добре облечени мъже, ето няколко тренда, по които ще познаете модерния мъж в следващите месеци.

90-те

Къде по-успешно и стилно, къде не, харакерни за 90-те тенденции отново са тук, почти 20 години по-късно. Всички модни брандове, от диктаторите до разпространителите, популярни и у нас, ще показват големите кецове, bucket hats (по популярни у нас като "шапки идиотки"), ярките и блестящи цветове (по-скоро подходящи за неформална обстановка), анцузите в комплект, широките рамене... сещате се. Ключовото тук е подходящата доза. Не бива да се прекалява. 90-те може и да бяха хубаво време, но сега не сме в тях. И задържането там прекалено дълго е загуба на връзка с действителността - точно обратното на целта на модата - да бъде тук и сега.

Снимка: Shutterstock

Кожa

Кожата е мотив, който всеки сезон присъства под една или друга форма в мъжкото облекло. Макар и малко дръзко за мъжете по нашите ширини, тази година тя идва във вид на дълги палта с колан. Определено далеч по-рисков елемент от кожените якета стил "Марлон Брандо на мотор", но си струва да бъде изпробван.

Снимка: Shutterstock

Снимка: Shutterstock

Вълна

Шушляковите якета отново са на мода и тази зима, но с тях трудно можете да сбъркате - те са донякъде вечни. Вместо тях има нещо по-необичайно, което ни липсваше в предишните години. Освен кожата, която никога не излиза съвсем от мода, наподобяващите овча кожа якета са другото зимно облекло, което можете да ползвате няколко сезона напред. Тази зима ще бъде тяхното време. Можете да си дадете пълна свобода при избора на цвят. Колкото до материята - кожа или велур са сред разпространените. А освен всичко останало, това е може би най-добрата дреха, предлагаща функционалност и външен вид този сезон. Красиво и топло.

Снимка: Instagram

Райета

Кой казва, че райетата са подходящи само за строга бизнес среда и трябва плътно да следват линията на тялото? Следващите месеци ще докажат обратното. Райетата отново са на мода, в цялата си прелест. Широки, размъкнати, тънки, дебели. За формална обстановка отдавна е ясно, че са повече от подходящи, но сега е времето да се носят навсякъде и по всяко време.

Снимка: Shutterstock

Снимка: Instagram

Карета

Тези, които искат да избягат от едноцветните мотиви, имат още една възможност, с която могат да се заиграят, както намерят за добре. Каретата. Във всякакви цветове, композиции и размери. От отделни елементи в облеклото, като панталони, сака (за по-смелите и якета), комбинирани с нещо едноцветно, до цели костюми на карета, сега е моментът за това.

Снимка: Instagram

Кафяво

Що се отнася до цветовете, зима-есен 2018 ще бъде сезонът на кафявото. От ризи, блузи, пуловери и панталони до дебели палта от дебели и тънки материи, за градска или не среда, в цялата гама на този цвят, няма причина да не заложите на него.

Снимка: Instagram