Самоубийството на модната дизайнерка Кейт Спейд бе "неочаквано" по думите на семейството ѝ. Те разкриха, че Спейд от години е страдала от психическо заболяване, но не искала да потърси помощ, за да не навреди на бранда си.

55-годишната Спейд се е обесила с шал в апартамента си във вторник. Тя е оставила предсмъртна бележка до дъщеря си, в която ѝ казва: "Винаги съм те обичала".

По-голямата сестра на дизайнерката - Рета Сафо, разказа, че сестра ѝ се борила с психическо заболяване и как имала фиксация върху любимия ѝ комедиен актьор Робин Уилямс, който се самоуби през август 2014 година. По думите на сестра ѝ Спейд отказвала да потърси медицинска помощ, за да не навреди на бранда си.

"Понякога просто не можеш да спасиш хората от самите себе си", допълнила Сафо.

57-годишата Сафо разказа, че съпругът на сестра ѝ - Анди Спейд, многократно я карал да се лекува, включително я бил записал в същата програма, по която се е лекувала успешно Катрин Зита-Джоунс от биполярно разстройство, но тя винаги се отказвала в последния момент.

"Бяхме толкова близо до опаковането на багажа, но накрая се оказваше по-важно за нея да запази имиджа на бранда си.  Тя определено беше загрижена какво ще кажат хората, ако разберат", споделя Сафо.

Кейт оставила предсмъртна бележка, адресирана до 13-годишната си дъщеря, че вината не е нейна. Според сайта TMZ бележката гласяла: "Беа, винаги съм те обичала. Вината не е твоя. Попитай татко!"

Кейт и Анди Спейд живеели в 9-стаен апартамент. Семейството закупило жилището през 1999 г. Според  запознати семейството изпитвало някои затруднения и през последните месеци Анди търсел по-малко жилище. Наскоро обаче той се бил изнесъл след 24 години брак.

Семейството стартира своя бранд през 1993 г. само с дамски чанти, като по-късно разширява гамата с дрехи и аксесоари.