Казват, че ако човек упорито преследва мечтите си, рано или късно те ще се сбъднат. Кирил Василев, който е родом от Етрополе, определено е живото доказателство за тези думи. Малкият роден град със сигурност не може да побере копнежите на мъжа, но и не се оказва пречка по пътя му към бляновете, който го отвежда в Милано. Днес той не просто е един от най-добрите коафьори в модните среди, но има и удоволствието да работи лично с една от жените, диктуващи правилата в модата - Донатела Версаче.

Вижте снимки >>

Историята му води началото си от ученическите му години, когато осъзнава, че голямата му страст са прическите. Още тогава започва да прави косите на свои съученички и постепенно мълвата за уменията му достига все повече момичета.

Преди 12 години за първи път стъпва в италианския град, където посещава своя приятелка. Мястото обаче оставя отпечатък в душата му, който се оказва толкова непреодолим, че само след една седмица той взема решението да се върне обратно. В последствие разбра, че това е най-печелившият ход, който е правил през живота си, защото 4 г. по-късно съдбата го среща с Донатела, на която днес е личен коафьор. Но тя не е единственото световноизвестно име, с което професията го запознава. Работи още с Лейди Гага и Ирина Шейк (интересно стечение на обстоятелствата, предвид "Брадли Купър ситуацията", в която се оказаха двете дами), а също така познава и Дженифър Лопес, за която твърди, че на живо е още по-красива от снимките.

В Милано той работи за два различни салона за красота, където трупа значителен опит и усвоява тънкостите, свързани с модния бизнес. Така се озовава в агенция, намираща работа на гримьори и фризьори за реклами, фотосесии и ревюта.

Едва ли някога българинът ще забрави деня, в който му се обаждат, за да му кажат, че му предстои работа с Донатела Версаче и Лейди Гага. По това време той тъкмо се кани да замине за Париж, за да бъде сред зрителите на Седмицата на модата, но вместо това остава в Милано. От притеснение не спи няколко поредни нощи, но в крайна сметка успява да впечатли Версаче толкова, че сега е част от нейния екип. Той дори опровергава слуховете за нрава на блондинката, казвайки, че тя далеч не е така капризна, както си мислят хората. Нещо повече, определя я като целеустремен, но изключително щедър човек, който често прави подаръци на хората, които работят за нея. Едно от изискванията ѝ е всеки от тях да е облечен във Versace, а дрехите им ги подарява самата тя.

След години на съвместна работа, понякога изпълнени с 18-часови работни дни, днес двамата са близки приятели и потребителите на социалните мрежи често могат да видят техни общи снимки, които те споделят в профилите си. Дизайнерката вярва изцяло на Кирил и дори му гласува пълното си доверие, разрешавайки му веднъж да скъси значително косата ѝ. По думите му тя държи на "естествените прически" и той е превърнал това в своя основна цел.

Според Василев тенденциите при фризурите се диктуват от популярните имена, което, предвид славата им и хорското възхищение към тях, едва ли ще бъде изненада за някого.

Историята на Кирил идва, за да докаже, че човек наистина може да се докосне до звездите, ако е постоянен в целите си и никога не се отказва от тях.