Месец март е специален за жените по целия свят. Той е наречен женският месец, най-вече заради Международния ден на жената (8 март), който се празнува в много страни. За първи път е отбелязан през 1908 г., когато стотици жени излизат по улиците на Ню Йорк, за да се борят за правата си и равноправието.

Цветовете, които решите да носите в Международния ден на жената, понякога имат символика и значение, което е по-силно от думите и днес ще ви разкажем за тях.

Сред най-символичните цветове, които крият скрити послания на този ден, са лилаво, зелено, бяло, червено и розово. Комбинацията от лилаво, бяло и зелено символизира равенството на жените. Това са цветовете на движението на суфражетките - Социалния и политическия съюз на жените във Великобритания, които в началото на XX век се борят за правото си да гласуват на изборите в Обединено кралство.

Зеленото символизира надеждата, а бялото нежност и чистота. Лилавото символизира справедливост и достойнство, а червеното - сила и устойчивост.

В статията ще ви предложим някои страхотни модели рокли, които можете да си подарите за 8 март, защото го заслужавате:

Лилаво

Trendo.bg

Лилавият цвят има историческа асоциация с движението за овластяване на жените. Той е символ на справедливостта и достойнството - две важни цели, които Международният ден на жените цели да постигне за всички жени във всички части на света. Той е официалният цвят за Международния ден на жената. За ежедневен тоалет можете да заложите на лилава риза и панделка, а за вечерен, изберете красива рокля в лилаво.

Червено

Trendo.bg

Всеки цвят може да повлияе на хората около вас, особено червеното. Този ярък и весел цвят е свързан с нашето първично оцеляване и означава сила и устойчивост. Подсъзнателно червеното ни вдъхновява и ни помага да предприемем действия и да успеем. Червената рокля е истинска класика и няма да сгрешите с нея. Червено сако също е страхотна идея за ежедневието.

Бяло

Trendo.bg

Белият цвят създава чувство за спокойствие и баланс. Белите дрехи също така символизират неутралитет. Носенето на бели дрехи повдига настроението и ви прави по-уверени. То е цвят, който никога не излиза от мода и може да се съчетава с всички останали цветове. Изберете бяла рокля, в която ще се чувствате наистина уверени.

Зелено

Trendo.bg

Зеленото е цветът на надеждата. Този цвят успокоява окото и намалява стреса, вдъхвайки спокойствие. Носенето на зелени дрехи предава усещане за спокойствие, красота и доверие на околните към вас. Представя ви като креативен и позитивен човек. Комбинирайте зелена рокля с висок ботуш за стилна вечерна визия или бежови официални обувки с остър връх.

Розово

Trendo.bg

Розовият цвят е много женствен и символизира състрадание и любов. Той се свързва с жените, както синият цвят се свързва с мъжете. Розовото ни кара да се чувстваме енергични, щастливи и усмихнати. Ето защо не е никак лоша идея да облечете розова рокля на 8 март.

Статията е подготвена от Trendo.bg!