На пищна церемония снощи станаха ясни първите в света носителки на титлите Мис Национален отбор – футбол, Мис Национален отбор – баскетбол и Мис Национален отбор - волейбол. Това са Александра Богданска, на 18 години от Благоевград, която стана талисман на националите ни по баскетбол. Тереза Райкова, на 19 години от Плевен, стана Мис Национален отбор – футбол, а Виктория Колева ,на 24 години от Стара Загора, е носителка на короната за волейбола. Момичетата ще носят титлите в следващите две години, през които ще подкрепят българските отбори.

Вижте победителките >>
Вижте всички финалистки >>

Водещ на събитието бе Владо Карамазов. Жури от спортни величия, сред които министър Свилен Нейков, Стефка Костадинова, президентът на федерацията по баскетбол Георги Глушков и други избраха победителките. Конкурсът Мис Национален отбор бе организиран от Мис България 2000 Маги Вълчанова, която по собствена инициатива през 2004-та година беше талисман на нашите футболисти.

След връчването на титлите момичетата започват активна дейност, свързана с подкрепа на отборите, които представляват - ще пътуват заедно с тях на важни състезания, ще присъстват на домакинските им мачове и ще имат задължението да създават позитивни нагласи към тях в България.
ИЗБРАНО