Красотата на Париж вдъхнови новата колекция на Радослава Лазарова. Трикратната носителка на "Златна игла" представя нова колекция, наречена "Еуфория", съобщават от екипа на дизайнерката.

Предложенията включват разнообразие от силуети, сетове, ризи, корсети, поли, рокли и аксесоари, сред които ръкавици без пръсти, колани, тиари и богато украсени воали. Издължените силуети, нестандартните конструктивни решения, женствените форми, разнообразието от деколтета, голи гърбове и силно подчертаната талия са само част от похватите, използвани в мини и макси моделите в колекцията, разказват от екипа на дизайнерката. Акцентът е върху авторската дантела, използвана и за ръчно моделиране с 3D форми.

Вижте снимки >>

Професионализмът и естетиката на Радослава Лазарова, са добре известни не само на медиите, но и на много широк кръг от ценители у нас и в чужбина, коментира председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков. "В колекцията откривам впечатляваща еволюция в стила на дизайнерката. Редом със своята авторска дантела, както и с удивително точния подбор на цветовете, тя демонстрира забележителни умения да експериментира, да селектира уникални материи, както и да търси и намира нови начини за изпращане на послания, пише БТА. Послания, заредени с нежност, финес и усет за най-подходящия булчински тоалет", допълва той.

Лицата на тазгодишната фотосесия са топмоделите Вероника Стефанова (Мис България Свят 2017 и лице на "Златна игла", 2021) и Елисавета Стоянова-Гарева.

Дизайнерката Радослава Лазарова (в средата) с двата модела, представящи колекцията ѝ

Снимка: БТА/ Костадин Кръстев-Коко