Манекенки дефилира голи, прикрити само с черна лента, залепена като арт рисунък по определени части на тялото им, по време на Седмицата на модата в Ню Йорк. "Тоалетите" съставени само от тиксо върху плът, са по дизайн на лейбъла "Black Tape Project". Ревюто на колекцията им беше в неделя вечер в "The Ziegfeld Ballroom", част от фешън форума в Ню Йорк. Той започна на 11 февруари и ще продължи до 16 февруари.

Снимка: Getty Images

Лъскавите и бляскави материи за бански и бельо отстъпиха през тези сложни дизайни, създадени само от тиксо.

Embed from Getty Images

Моделите гордо позираха пред камерите, докато дизайнерите лепяха лентите по телата им. 

Embed from Getty Images

Феновете в публиката останаха хипнотизирани от боди арта, като възторжено аплодираха и правеха снимки на моделите с телефоните си.

Проектът "Black Tape" е създаден от Джоел Алварес, който е американец с кубински произход и живее и твори в Маями.

Снимка: Getty Images

Идеята дошла, докато снимал модел, силно пристегнат с тиксо и тя му наподобила на човекът на гумите "Мишлен", който сякаш губи битката с ластиците.

"Продължих да работя по това, защото виждах линии, с които да правя комплимент на тялото, и да провокирам интерес", казва дизайнерът.

Embed from Getty Images

Той живеел бедно, докато не открил кутия, скрита в килера на дядо му, с 26 000 долара.

Платил си дълговете и си купил фотоапарат Canon Rebel XTI с последните си $1500 и така започнал кариера като фотограф. Алварес иска да насърчи хората по света да "изпробват новия жанр боди арт".

Embed from Getty Images