Марк Джейкъбс е дизайнерът, известен с това, че всяко негово шоу започва винаги точно навреме. Но не и този път. В Ню Йорк той отбеляза забележителното закъснение от 90 минути.

Вижте снимки >>

Модата обаче изисква жертви, особено на такъв голям форум като Седмицата на модата в Ню Йорк, която бе закрита от колекцията на култовия дизайнер. Ревюто му трябваше да започне в 18 ч., но започна в 19:30 ч. Дизайнерът обясни това с чакане на изгубил се тоалет. Но фенове на Риана съзряха в закъснението опит да се бойкотира нейното шоу, започнало в същия час. Ревюто на Джейкъбс беше в прочута бивша военна сграда с огромни размери, намираща се в Ъпър ийст сайд в Манхатън.

Чакането определено си заслужаваше. Джейкъбс показа страхотни модели, наситени с цвят, блясък, драперии и контури. Изобщо една симфония на фантазията, която си заслужава да бъде видяна. В колекцията на Джейкъбс на почит бяха цветята, а роклите бяха с дръзки обеми. Много от моделите носеха цветни венци около врата или прикачени към раменете. Дизайнерът отдаде почит и на 80-те и 90-те години на миналия век чрез палта в огромни размери и с широки подплънки, символ на "работещото момиче", което иска да превземе бизнеса. Марк Джейкъбс предпочете пастелни цветове, вместо ярките тонове, които са сега на мода.