Принц Хари и Меган Маркъл се присъединиха към кралицата на прием в Бъкингамския дворец.

Вижте снимки >>

Меган бе изключително елегантна в неутрален костюм "Прада" с деколте лодка и двуредни декоративни копчета, тънко коланче на талията и разкроена асиметрична пола. Високите ѝ обувки в черно бяха съчетани с клъча.

Неутралните цветове на тоалета в такива моменти са задължителни, за да не отвличат вниманието от основната фигура на събитието, която в случая е кралицата.

Тя бе облечена в права рокля с букети от рози на зелен фон.

Елизабет II бе с перлена огърлица и обеци, както и бели ръкавици.

Приемът бе в чест на "Младите лидери на кралицата", награда, която "открива, приветства и подкрепя изключителни млади хора от цяла Великобритания".

В обръщение към удостоените с медали "Млади лидери" представители на страни от Общността на нациите принц Хари заяви: "Вие сте бъдещите водачи, които ще поемат щафетата в сфери като климатичните промени, хранителната безопасност, достъпа до образование, подобряване на качеството на живот на най-уязвимите хора в обществото".

Сред гостите в Бъкингамския дворец бяха бившият футболен ас Дейвид Бекъм без съпругата си Виктория Бекъм и бившият премиер на Великобритания Джон Мейджър, пише БТА.