Дизайнерът Стефан Ролан се завърна със собствената си марка на подиума на Седмицата на висшата мода в Париж за първи път след началото на пандемията, като предложи женствени драпирани рокли и вечерни тоалети, бухнали като облаци. След почти двегодишната пауза той каза, че е чувствал присъственото дефиле наложително.

"Създадохме колекцията така, че да бъде представена на подиум. При проблеми в последната минута, разбира се, винаги можехме да променим това", призна той пред Ройтерс преди началото на шоуто.

Вижте снимки >>

Представянето в двореца "Шайо" срещу Айфеловата кула започна под ритъма на Арета Франклин със серия от флуидни кафтани от сатен в черно и слонова кост. Музата на дизайнера Ниевес Алварес премина по подиума в металически блейзър с качулка, съчетан с широки вълнени бели панталони.

Марката, известна със скулптурираните си облекла, леко омекоти линията, но силуетите остават дръзки и стряскащи.

Снимка: Getty Images

"Струва ми се, че с това, което преживяхме, е необходимо да обърна страницата, без да обръщам гръб на правеното досега", каза Ролан. "Искам да подчертавам тялото на свободната жена различно, да я показвам желана и да се заигравам с прозрачното изтънчено, а не леко вулгарно. Става въпрос за чувственост, не за сексуалност."

Драпираните рокли с дълбоки деколтета и голи гърбове се редуваха с прозрачни тоалети от шифон, предава БТА. Алварес закри шоуто в бална рокля от черно кадифе и сатен и огромна изумрудена огърлица.

Преди дефилето моделиерът отдаде почит на починалия в неделя Тиери Мюглер със записано послание.

Снимка: Getty Images