Първата дама на САЩ плени всички с бледорозовата рокля, която носеше на последната вечеря в двореца Акасака, заедно със съпруга си Доналд Тръмп. При отпътуването си от Япония, тя контрастираше на дъждовното време, облечена в шлифер в пастелни цветове. 

Вижте галерията >>

В понеделник вечерта двамата бяха специални гости на император Нарухито и императрица Масако. За събитието Мелания беше избрала дълга рокля-кафтан, за която един от любимите ѝ дизайнери J. Mendel е почерпил вдъхновение от персийското облекло. Елегантният тоалет падаше свободно до земята, а от раменете ѝ нежно се спускаха сребърни бродерии на пера.

За да завърши визията си, съпругата на американския президент беше сложила обеци с диаманти, а сребристите обувки на висок ток пасваха идеално на бродериите по роклята. Косата ѝ беше оставена да пада на грациозни вълни.

Американската първа двойка беше посрещната лично от императорското семейство пред двореца, преди началото на вечерята.

За напускането на Страната на изгряващото слънце, госпожа Тръмп заложи на ярките тонове, противопоставящи се на суровите климатични условия. Тя беше облечена в шлифер с бяла основа на оранжеви флорални мотиви, под който се подаваше снежнобял тоалет. Дрехата беше прибрана в талията с широк колан в същия цвят, а лимоненожълтите обувки на висок ток кореспондираха с вратовръзката на американския държавен глава, който я държеше под ръка.