Дизайнерският дует Мария Грация Киури и Пиер Паоло Пичоли се придържат към строгите високи яки и не показват много плът, но консервативният дизай е раздвижен от тънки процепи и прозрачни детайли. В някои модели наметки от черен тюл носят посланието за провокативна стеснителност. В колекцията има и две разкошни червени копринени рокли, които вече са като ДНК на марката. Основателят на модната къща Валентино Гаравани, който е вече 80-годишен, изгледа ревюто от първия ред и аплодира ентусиазирано.

Лидия Маурър интерпретира архивите на Пако Рабан в дебютната си колекция за модната къща, която съдържа безброй вариации на характерната "родоидна" рокля. Шоуто започна с провокативната снимка на Жан Клемер и Пако Рабан от 60- те години на миналия век, наречена "консервирани бонбони", показваща голи жени в бижута като броня. Колекцията беше с вибрации от сексуалната революция с провокативни разголващи рокли, всичко крепящи се на характерните дискове на Рабан.

Вижте снимки >>


Шоуто на Сара Бъртън за Александър Маккуин беше най-оригиналното досега, смесващо пчеларски символи със строги сака и кринолини от 19-и век. Макар и да изглеждаше странно, колекцията от 31 модела беше смайваща. Манекенките дефилираха в тоалети като от пчелин пити с широкополи шапки с мрежа, напомняща на пчеларските. Доминиращият цвят беше на тъмен мед. Постепенно пчелата-работничка се превърна в царица с величествени бални рокли с външен или прозиращ кринолин.
ИЗБРАНО