Модна къща "Клое" почете гения на дизайнера Карл Лагерфелд, който почина миналата седмица на 85-годишна възраст и бе неин творчески директор от 1963 г. до 1984 г. За целта "Клое" раздаде ретро снимки по време на дефилето си в рамките на Парижката седмица на модата.

Вижте снимки >>

На една от снимките се вижда младият Лагерфелд с брада и кестенява коса, обграден от модели в ателие на "Клое", а на друга - Керъл Лабри, първият чернокож модел, появил се на корицата на италианското издание на Vogue през 1960 г. На снимка от 1971 г. пък се виждат популярните по онова време манекенки Дона Джордан и Пат Кливланд във вечерни тоалети.

На подиума бе показана колекция за сезона есен/зима 2019-2020 г., отличаваща се с характерния за модната къща минимализъм, съобщават от БТА. Вниманието привлякоха къси рокли от карирани платове или плат деним, както и рокли, които стигат под коляното. Манекенките носеха ботинки с големи трапецовидни токове и чорапи, които едва покриваха глезена. Колекцията включва също тайори и поли с цепки.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Предпочитаната от Лагерфелд манекенка Кая Гербер носеше асиметрична пола, блуза с принтове и палто в карамелен цвят. Преобладаващите цветове са бежово, сиво, кремавобяло. Представени бяха също рокли в мастилено или петролeно синьо. Големи обеци и колиета контрастираха с малките чанти. Редица манекенки, сред които и Гербер, носеха големи очила.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos