Фарел Уилямс открива Седмицата на модата в Париж с първата си колекция за "Louis Vuitton" във вторник, предава чуждестранната преса. Това е най-очакваното модно шоу на годината.

Изпълнителят на хита "Happy" публикува онлайн снимка пред музея "Орсе", на която се вижда голямо пано, показващо бременната Риана. Певицата позира с чанти с логото на марката.

Досега не се е случвало бранд от такова ниво да започне кампания за мъжка колекция с образ на жена, коментира пред АФП Пиер Александър М'Пеле, редакционен директор на френското издание на "GQ".

50-годишният Уилямс е работил и с други големи марки, сред които "Chanel". Сега той е изправен пред трудната задача да наследи внезапно починалия през ноември 2021 г. дизайнер Върджил Абло. Абло стана известен с майсторското съчетание на лукс и уличен стил.

Очаква се дефилето на звездата да привлече много знаменитости, сред които Зендая - една от "музите" на марката".

Това е една от най-очакваните колекции в Седмицата на модата, каза Александър Самсон, ръководител на отделите за висша мода и съвременно творчество в Музея на модата в Париж.

Изпълнителният директор на концерна LVMH Бернар Арно, който е запознат с първите скици на колекцията, каза, че всичко изглежда "много интересно", предава БТА.

"Това е една от най-очакваните колекции на Седмицата на модата и важен момент в историята на модата", каза Александър Самсон пред АФП.