Дизайнерката на модна къща "Chanel" Виржини Виар представи колекция за топло време през един доста хладен и сумрачен ден в Париж, демонстрирайки пъстра гама от асиметрични модели, пишат чуждестранните издания.

Манекените дефилираха по джапанки и с очила с дебели рамки, а сред публиката бяха забелязани актрисата Пенелопе Крус, певеца Ъшър и вокалистката на "Blackpink" Джени Ким. Те бяха настанени в ложи с френски прозорци, гледащи към снимки в естествен размер на покрити с храсти хълмове на Френската Ривиера.

Вижте снимки >>

Моделите дефилираха през обширното пространство на изложбената зала "Гран Пале Ефемер" в центъра на Града на любовта в костюми с поли от туид с неравни краища, пачуърк ансамбли и леки рокли, които се спускат отзад.

В допълнение към небрежния си характер, колекцията демонстрира бански костюм под наметало, свободни дънки, допълнени от тънък колан от кристали и сако от туид, както и рокли с разкроени ръкави, които да покриват раменете подобно на пелерина.

Снимка: АР/БТА

Ревюто се състоя в последния ден на Седмицата на модата в Париж, която привлече тълпи от представители на медиите и знаменитости във френската столица, предава БТА. С нея завърши традиционният есенен сезон на презентации на модния подиум, който се проведе и в Ню Йорк, Лондон и Милано.

Снимка: АР/БТА