Организацията PETA (Хора за етично отношение към животните) осъди използването на кожи от Фарел Уилямс в първата му колекция за "Louis Vuitton", която беше представена във вторник на Седмицата на модата в Париж, предадоха чуждестранните медии.

Правозащитниците смятат, че подобни изделия имат място "само в исторически музей".

"Вместо да бъде иновативен дизайнер от какъвто "Louis Vuitton" отчаяно се нуждае, за да бъде в крак с времето, Фарел Уилямс представи колекция, която принадлежи само на исторически музей", каза в свое изявление Трейси Рейман, изпълнителен вицепрезидент на представителството на PETA в САЩ.

"Ако осакатяването на животни прави Уилямс "щастлив", PETA се надява, че времето му в "Louis Vuitton" ще бъде също толкова щастливо, колкото и животът на животните, които страдат от ужасния му моден усет", допълва тя.

Рейман визира придобилия световна слава сингъл "Happy", чийто автор е новият творчески директор на мъжките колекции на "Louis Vuitton", предава БТА.

От модната къща не отговориха на запитване, отправено от АФП.

В писмо до музиканта дизайнер американското представителство на PETA настоява да не използва животински кожи, като изтъква, че други модни къщи като "Chanel" вече са направили това.

Снимка: Getty Images