След пет дни, изпълнени с модни ревюта, Седмицата на мъжката мода в Милано беше закрита, съобщи АФП.

Ето какви са и основните тенденции, които "повдигат завесата" към колекциите пролет-лято на големите модни марки.

Костюм с къси панталони

Традиционният костюм от панталон и сако изчезва. Навлизат късите панталони, съчетани със свободни сака - двуредни или вталени. Вратовръзката е по желание. "Валентино" предлага тази тенденция в памук и кожа, представяйки и свободни, и прилепнали по тялото модели. Резултатът е винаги елегантен.

"Прада" показа изискани плисирани къси панталони. "Билионер" предлага хавайски стил в късите панталони. Индийската марка "Друв Капур" дръзва да представи ултракъса версия на новия тренд, изработена от черен памук или деним. Ципът се вижда.

Снимка: БТА

Джорджо Армани реагира на тренда, заявявайки, че "късите панталони означават, че сте на плаж, на почивка, а и трябва да имате красиви крака! Късите панталони са за спорт. Точка."

Минипола

"Чарлс Джефри Ловърбой" предлага бляскава синя минипола с екстравагантен колан във всички размери, включително XXL. Има и зелена флоуресцентна балетна пачка за мъже. "Друв Капур" представя широка пола, скриваща коленете, както и носена върху панталон. Моделът се съчетава със сандали с плоски подметки и дълъг колан. "Фенди" залага на килт от кафява или сива кожа, който се нови върху дълги или къси панталони.

Снимка: БТА

Вратовръзката

Вратовръзката се завърна на модния подиум в Милано. От "Долче и Габана" залагат на винтидж стил от 50-те години. "Валентино" показа вълнен пуловер с вградена вратовръзка. "Армани" и "Фенди" предпочитат шал около врата - белег на небрежния шик.

Разголване

При "Долче и Габана" ризите и туниките са полупрозрачни, както и някои модели панталони. "Етро" оставя гърдите открити. При класическия "Армани" жилетките се носят на голо.

Чанти

Мъжете носят чанти в черно, жълто, ябълковозелено, яркочервено, малки и големи, изискани и крещящи. "Фенди" показа чанти за мъже, вариращи от плетени кошници до кутии с инструменти. "Прада" подчертава, че чантите на марката са меки на допир и се предлагат в черно, сиво, каки, червено и лилаво. 

Снимка: БТА