След седмици спекулации Стефано Кантино напусна най-накрая Louis Vuitton и от началото на месец май той ще бъде заместник-изпълнителен директор в модния гигант Gucci, съобщи Vogue Business.

Оттам заявиха, че Кантино ще има за задача да помага на главния изпълнителен директор Жан-Франсоа Палус да "определя и прилага стратегията на марката".

"Назначаването на Кантино е още една стъпка в консолидирането на управлението на марката. Благодарение на богатия си опит на стратегически позиции във водещи компании в луксозната индустрия, Стефано ще може да даде ценен принос към консолидираното ръководство на Жан-Франсоа и силната креативност на Сабато де Сарно. Заедно с тях и с целия екип на Gucci ще напишем нова успешна глава в историята на тази великолепна марка", заяви Франческа Белетини, която през юли миналата година бе назначена за заместник-изпълнителен директор на компанията-майка на Gucci, Kering.

"Горд съм, че се присъединявам към Gucci - модната къща, която се гордее с най-ценното историко-творческо наследство на лукса в Италия, тъй като отваря нова глава в своята история. Очаквам с нетърпение да допринеса за определянето и изпълнението на стратегията, инициирана от Жан-Франсоа Палус, и да работя с целия екип за постигането на нови успехи", коментира от своя страна и Кантино.

Снимка: Getty Images