Седмицата на модата е възможно най-отдалечена от реалния живот, но шоуто на Александър Маккуин в понеделник в Париж тактично напомни, че колкото и ефирни да са дрехите, повечето от тях идват от фабрики.

Вижте снимки >>

Дизайните на модната къща за есен 2019 са създадени в северна Англия, като Обединеното Кралство служи за вдъхновение на творческия директор Сара Бъртън. Роклята от тафта, напомняща на разцъфнал розов цвят, символизира червената роза на Ланкастър. Големи рула вълна, наподобяващи цветя, присъстват в много от дизайните на колекцията. Сребърни блестящи рокли добавят доза "диско". През цялото шоу обемисти ботуши, метални чокъри, шипове и обеци, обхващащи целите уши на моделите, контрастираха с женствените и нежни флорални мотиви.

"Отидох си у дома за тази колекция. Там където съм израснала, заобиколена от фабрики за тъкани и дива природа. Отведох екипа си към тези фабрики, към пейзаж, който напомня за детството ми. В сърцето на колекцията са материите, които видяхме изтъкани както от машини, така и от хора", обяснява Сара Бъртон.