Парижката седмица на модата се готви за ревюто на "Balmain". Големият моден форум представя колекциите на много марки, както и благотворителен концерт.

Някои акценти от ревютата за пролет-лято 2023

"Courrèges". Ревюто на модната къща е вдъхновено от пясъка - пясък на изтичащото време или пясък от филма "Дюн". Брандът има свой утвърден стил. Дизайнерът Никола Ди Феличе обича "да инжектира" модата си с атмосфера. Неговото шоу започна с обемни бели ризи, едновременно семпли и спортни. Някои от манекенките на ревюто излязоха боси на подиума. Дизайнерът показа якета и ризи от деним, панталони, разширяващи се надолу, спортни сака. Някои модели представляват смес на деним с прозрачни материи. Използват се копчета, залага се и на деконструкцията.

Модна къща "Courrèges" е основана през 1961 г. от Андре Куреж и неговата съпруга. Марката е синоним на космическа естетика.

Изкуството на поканата

Ерата на имейлите и загрижеността за околната среда не са оставили твърде голям отпечатък върху поканите в модната индустрия.

Снимка: Getty Images

Сезон след сезон куриерите кръстосват Париж и разнасят лични покани за ревютата. Някои от тези покани са изработени ръчно. Модните къщи създават истински произведения на изкуството. Поканата може да бъде ключ към самото ревю.

Поканата на "Lous" представлява червено тропическо цвете, предава БТА. За да бъде запазено живо през цялата Седмица на модата, стъблото на цветето е потопено в специална капсула.

Поканата на "Saint Laurent" представлява портфейл от черна кожа с метална инкрустация "YSL". Картата за шоуто на модната къща е в портфейла.

Снимка: Getty Images