Френската модна къща "Chanel" изведе семейството на преден план при представянето на колекцията си висша мода пролет-лято 2021 в шоу при спазване на социална дистанция и в присъствието на малко известни лица.

В условията на ограничителни мерки заради Covid-19 във Франция, модната къща излъчи онлайн видео от шоуто за почитателите на модата. Традиционните дефилета, на които обичайно се струпват модни редактори, инфлуенсъри и клиенти, са невъзможни в разгара на пандемията.

Актриси, сред които Пенелопе Крус, Марион Котияр и Лили-Роуз Деп - посланички на "Chanel", седяха на дистанция и наблюдаваха как моделите слизат по стълбището на Гран Пале в Париж към подиум, обсипан с цветчета и приказни светлини.

Флорални мотиви украсяват и творенията на дизайнерката Виржини Виар - бродирани върху дантелени топове или върху рокли, предава БТА. Виар слага волани на полите, болерата и ризите, съчетава елеци с панталони в традиционните за марката костюми от туид. Моделите носеха корони от цветя.

"Знаех, че не можем да организираме голямо шоу, че ще трябва да измислим нещо друго, затова ми хрумна идеята за малък кортеж, който да слезе по стълбището на Гран пале и да мине под арки от цветя. Като на семейно тържество, като на сватба", поясни Виар в бележките към спектакъла.

"Обичам големите семейни събирания, когато се събират всички поколения. Толкова топлота. Това е духът на "Chanel" днес. Защото "Chanel" също е като едно семейство".

Колекцията, издържана основно в черно и в пастелни тонове, показа множество модели от органза и тюл, както и бляскави вечерни тоалети.

Спектакъла закри традиционно булката на бранда, която пристигна на кон. Роклята бе в стил 20-те години на миналия век, от сатен, с избродирани искрящи пеперуди.