Фрида Джанини описа мъжа в колекцията си за Гучи като "модерен с романтична душа". Тя се връща към класическия стил от 60-е години на миналия век, осъвременявайки го с техно тъкани. Тема на сезона е копринената кърпа, вързана около врата. Костюмите са обемни, панталоните удобни. Пуловерите изобилстват. Военният редингот се завръща с характерните метални копчета и колан на гърба. За най-романтичните палтата са с кожени яки, като носеното от Омар Шариф в "Доктор Живаго". Цветовата палитра на Гучи е сред най-ярките, предлагани на седмицата на модата в Милано - с охра, оранжево, червено и зелено, освен основните черно, синьо и сиво.

Колекцията на Емпорио Армани е съвсем младежка с тесни панталони над глезена, кадифени сака, къси палта. Тя взима основни облекла в мъжкия гардероб, като дългото и късо палто или смокингът и ги освежава с високотехнологични материали. Цветовата гама се придържа към градските тонове на синьо и асфалт с проблясъци от жълто, оранжево, изумруденозелено и лилаво.

Модна къща Фенди показа не толкова ревю, колкото хепънинг в галерия за съвременно изкуство. Моделите се разхождаха по временно скеле на фона на натрапчив диско ритъм. Колекцията се състои от кожени и вълнени палта, спортни якета, обемни пуловери, леки вълнени костюми и смокинги за вечерта, пишат от БТА.