Цветя, пайети и ярки цветове преобладават в колекцията за сезон есен/зима на модна къща "Chanel", която беше представена на Седмицата на висшата мода в Париж.

Дефилето се състоя в градината на музея "Галиера" пред ограничена публика заради въведените противоепидемични мерки. Сред зрителите бяха режисьорката София Копола и френската актриса Карол Буке.

Освен на ревюто на "Chanel", музеят "Галиера" в момента е домакин на изложба, посветена на създателката на модната къща - Коко Шанел.

Вижте снимки >>

Главният дизайнер на бранда Виржини Виар каза, че се е вдъхновила за колекцията от творби на художниците Берта Моризо, Мари Лорансен и Едуар Мане, както и от английските градини. Флоралните мотиви преобладаваха върху представените от марката блузи, рокли и поли.

"Вдъхновени от импресионистите, роклите и полите изглеждат като картини", казва Виар.

Ревю "Chanel"

Снимка: АР/БТА

Костюмите им бяха в ярки цветове и от туид. Модната къща залага също на рокли от шифон и дантела, както и на поли с волани.

Италианският дизайнер Джорджо Армани също представи новата си колекцията на Седмицата на модата в Париж. Дефилето се състоя в италианското посолство във френската столица, като броят на гостите беше силно ограничен.

Ревю "Armani"

Снимка: АР/БТА

Армани залага на блестящи силуети в холивудски стил - от небесно синьо и розово до сребристи облекла с метални отблясъци, предава БТА. Част от тях са съчетани с велурени сака. Многопластови рокли в пастелни тъкани са последвани от лилаво сако, цялото в пера, и бляскави вечерни тоалети, украсени с имитации на скъпоценни камъни.

И двете дефилета съчетаха физическо присъствие на зрители с живо излъчване заради противоепидемичните мерки.

Парижката Седмица на висшата мода продължава до 8 юли.

Снимка: АР/БТА