Вижте снимки >>

Френската модна къща "Шанел" пусна котва в Париж, като представи своята круизна колекция в имитация на луксозен туристически кораб, изградена в музея Гран Пале, предаде Франс прес.

Снимка: БТА

При този атрактивен декор Карл Лагерфелд се беше постарал всичко да изглежда истинско, дори пушекът от комините на кораба и шумът на вълните, прекъсван от чайките.

След като представи своите круизни колекции по всички краища на света (Сингапур, Дубай, Сеул, Хавана) "Шанел" пуска котва във френската столица за втора поредна година.

На "кея" дефилираха манекенки с барети, бели чорапогащи и отворени обувки. Общото впечатление беше понякога ретро, понякога шик, а на моменти всекидневно.

Снимка: БТА

 

Представените панталони бяха широки и на райета, носени с пуловери, напомнящи за моряшките униформи и за света на мореплаването.

Роклите от PVC материя бяха носени в съчетание с метализирани якета. Силуетите бяха младежки, дънките-прокъсани, а обувките - спортни. В цветово отношение преобладаваха ярко синьото и бялото.

В края на спектакъла капитанът на кораба Карл Лагерфелд поздрави публиката в компанията на Виржини Виар, ръководителка на креативното студио на "Шанел".