Дизайнерът Томи Хилфигър се завърна на Лондонската седмица на модата след почти тригодишно отсъствие с голямо шоу по американски, съобщи АФП.

Наоми Кембъл откри дефилето на Томи Хилфигър в галерията "Tate Modern", трансформирана за целта така, че да наподобява нощен бар.

Вижте снимки >>

Колекцията TommyxLewisxH.E.R. е създадена в сътрудничество с пилота Луис Хамилтън и певицата Габриела Уилсън (H.E.R.). Представена веднага на сайта на марката и в социалните мрежи, тя незабавно беше пусната в продажба.

Смесената колекция мъжка и дамска мода пролет 2020 беше обявена като най-екологичната, замисляна от марката през 30-годишната ѝ история. Състои се предимно от шик спортни облекла. Дефилето беше насочено и към разнородността с модели във всякакви размери и цвят на кожата.

Томи Хилфигър отваря първия си магазин през 1969 г. още като ученик в родния си град Елмайра, щата Ню Йорк, припомня БТА. Десет години по-късно се мести в Манхатън. През 2018 г. продажбите му по света достигат 8,5 милиарда долара в над 2000 магазина.