Парис Джексън има късмета да е родена в семейство, което едва ли не е писало закони в стила и модата. Баща й Майкъл Джексън е "отговорен" не само за това, че след творчеството му музиката няма да бъде същата, но и за прокарването на визии, които днес вече наричаме "мейнстрийм".

Вижте снимки на Парис Джексън >>

Около Парис и легендарния й баща шумът никога не стихва - особено след излизането на документалния филм на HBO "Напускайки Невърленд", който отново обвинява Майкъл в педофилия. Парис защити баща си в Twitter, като каза, че таблоидите и лъжите трябва да бъдат подминати с пренебрежение, а тези, които се опитват да изличат името на баща й, дори нямат шанс.

Още от дете Парис е под светлината на прожекторите, което тя не понася много леко. Неведнъж е споделяла, че се бори с депресии, ниско самочувствие, а не е тайна, че е прибягвала до опити за самоубийство.

"Страдах от много неща наведнъж: неувереност в себе си, дори себеомраза, ниско самочувствие, смятах, че не мога да направя нищо както трябва, че животът ми вече няма стойност", казва тя.

Сега, вече 20-годишна, като че ли е намерила хармония със себе си и е щастлива от това, което е. Едно обаче не можем да отречем - тя не се страхува да изразява себе си през стила си. А той има свои собствени правила. Затова не бихме могли да я сложим в рамка. Това как изглежда, отговаря на вътрешните й емоции, преживявания и състояние. Да, много големи брандове желаят да обличат Парис за червените килими, но дори тогава тя успява да направи тоалета "свой" - с талисманите, които обича да слага, татуировките си (които стават все повече) и експериментирането в прическите. Парис Джексън е същински хамелеон.

Една от сантименталните й татуировки е на китката й и гласи "Queen of My Heart", като е изписана с почерка на баща й.

"За всички хора по света той е Краля на попа. За мен обаче той беше Краля на сърцето ми", сподели тя, след като се татуира.

Ако трябва да опишем гардероба на Парис с една дума, тя би била "еклектика". Наричат я бохо момиче, защото бохемската естетика е видима в стила й. Но той не се ограничава само до нея, затова от дъщерята на Майкъл Джексън очакваме впечатляващи комбинации от различни елементи. Скъсани дънки, тениски със слогани, елегантни couture рокли от Givenchy, Balmain и Gucci, бохемски принтове, но и много пънк рок, както и хипи визии - всичко това е валидно за стила й.

Ако можем да научим нещо от Парис, то е, че всеки ден е вдъхновение за гардероба ни - днес сте в едно настроение, а утре в друго, затова трябва да освободите въображението си и да изразявате емоциите си отвън. И най-важното - трябва вие да се чувствате добре в кожата си:

"Красотата не бива да се измерва в числа, симетрия, форми, размери, цветове... Красотата, истинската красота, трябва да се измерва чрез душата, характера, морала, честността, съвестта, как се държиш и говориш. Красотата трябва да се измерва чрез сърцето. Аз не съм симетрична, не съм S размер, ям много бургери и безкрайно количество пица. Имам белези, стрии и целулит, имам акне. Не се побирам в размерите на дизайнерските тоалети за модните ревюта. Защото аз съм човек, а не кукла. Дали си перфектен е въпрос на гледна точка", категорична е Парис.

Източник: eva.bg