Преди броени дни стартира поредното издание на националния конкурс "Най-красивата абитуриентка", а Dir.bg продължава с поредицата си, в която най-големите експерти от модната и козметична индустрия, дерматолози и имиджмейкъри, дават съвети как бъдещите абитуриенти да се подготвят за вечерта, отбелязваща началото на новото голямо приключение.

Dir.bg е подготвил и специални награди както за носителката на титлата, така и за финалистките в конкурса.

А ние продължаваме със съветите на стилиста Кремена Славейкова, която е овладяла до съвършенство тайните на красивите бижута, с които всяко момиче може да се превърне в принцеса на бала.

Срещаме се с Кремена в магазина на SILVER COURT в Сердика Център. Основана през 2016 г., веригата магазини е сертифициран партньор за България на световноизвестните бижутерийни марки PANDORA, Thomas Sabo, UNOde50, Bliss, TI SENTO Milano и Blush. Днес SILVER COURT вече разполага с 5 физически обекта и онлайн магазин, в които работят над 30 професионални консултанти, готови да предложат изключителна селекция висококачествени бижута от подбрани колекции, за да удовлетворят нуждите на тези, които вярват, че бижутата не са просто аксесоар.

Снимка: dir.bg

Самата Кремена споделя, че винаги е имала страст към бижутата и те са неизменна част от стила й. Минавайки през различни периоди, в които залага само на сребро, цветни и по-обемни бижута или злато, в момента е взела най-доброто от всичките си периоди, а сред любимите й брандове се нарежда UNOde50.

"Винаги съм харесвала по-изразителните, по-обемните бижута с характер. Харесва ми и идеологията на бранда - стартира с 50 лимитирани бройки от всяко бижу. Към днешна дата това не е така, но са запазили концепцията, според която всяко бижу е изработено ръчно и има своята специфика.", споделя Кремена.

Снимка: Dir.bg

Испанската марка за ръчно изработени бижута е основана през 1996 г. в Мадрид. Днес ще откриете бижутата им в повече от 40 държави и над 100 магазина из целия свят - Амстердам, Барселона, Берлин, Мадрид, Маями, Мексико, Москва, Токио, Париж, Рим, София и много други емблематични градове.

Всяко бижу е изцяло ръчно изработено в испанската столица и гравирано с характерния си надпис-лого. Зад дизайна стои брилянтният майстор Хосе Азулай, а сред висококачествените материали, с които работи брандът, са естествена испанска и италианска телешка кожа, кристали Swarovski, мурано стъкло, естествени перли от мида Сен Жак, специални сплави и покрития от стерлингово сребро (15 микрона дебелина) или 18К жълто злато (3 микрона дебелина).

Снимка: Dir.bg

"Бижутата имат голямо значение за външния вид и едно бижу определено може да трансформира един аутфит, било то официален или ежедневен. Според мен самото бижу става главен герой, когато има контраст в съчетанието на стилове. За мен наистина бижутата са много важна част от цялостната визия."

Друг бранд, към който Кремена насочва вниманието ни покрай абитуриентските балове, е Thomas Sabo. Основана през 1984 г. в Германия, днес Thomas Sabo е една от водещите световни бижутерийни марки. Благодарение на иновативния си подход и впечатляващите с ювелирната си изработка бижута, брандът бързо се разраства и днес може да бъде открит в повече от 300 магазина по цял свят. Със своите 6 основни линии, които непрестанно се допълват и обновяват, Thomas Sabo се нарежда сред най-предпочитаните марки за бижута от стерлингово сребро, часовници и аксесоари за Нея и Него.

Снимка: Dir.bg

Какво обаче да имат предвид младите дами, които искат да се откроят със визията си?

"Важно е да се съобразят със стила, който са си избрали, но това не означава да следват традиционните виждания за бижутата. За мен е важно да се експериментира, да се пробват неща, които привидно може би си мислят, че не биха били тяхното бижу. По този начин могат да открият нещо ново за себе си не само за бала, а и като цяло за стила си. Следвайте собственото си усещабне, но и екпериментирайтъе във визията - това може да отключи различен начин да се изразявате."

Снимка: dir.bg

Как момичетата могат да експериментират и смело да съчетават различни колекции, форми и метериали - вижте във видеото!